New Hospital Logo
deco

Prednja plastika vagine – reparacija cistokele

Ginekološke operacije

Prednja plastika vagine

takođe poznata kao reparacija cistokele, je hirurški postupak koji se izvodi kako bi se korigovala cistokele, odnosno spuštanje ili prolaps prednjeg vaginalnog zida. Cistokele se dešava kada mišići i ligamenti koji podržavaju vaginu i susedne strukture oslabe, što može rezultirati spuštanjem prednjeg vaginalnog zida i izbočinom u vaginalnom kanalu. Ovo stanje može uzrokovati nelagodnost, bol, otežanu mokrenje i druge simptome.

Evo kako obično izgleda postupak prednje plastike vagine (reparacije cistokele):

  1. Priprema: Pre početka postupka, pacijentkinja će obaviti osnovni pregled i razgovarati sa ginekologom kako bi se utvrdila dijagnoza i razgovaralo o potrebi za hirurškim zahvatom.
  2. Anestezija: Prednja plastika vagine se može izvoditi pod lokalnom, regionalnom ili opštom anestezijom, u zavisnosti od dogovora sa lekarom i pacijentkinjom.
  3. Reparacija cistokele: Hirurg će pažljivo pristupiti vaginalnom zidu, ukloniti višak tkiva i rekonstruisati prednji vaginalni zid. Ovo uključuje podizanje i učvršćivanje mišića i vezivnog tkiva.
  4. Eventualno dodatni koraci: U nekim slučajevima, ako postoji dodatna slabost vaginalnih mišića ili problemi sa drugim vaginalnim strukturama, hirurg može izvršiti dodatne korake kako bi se poboljšao anatomski položaj i funkcija.
  5. Zatvaranje rane: Nakon reparacije cistokele, hirurg će zatvoriti ranu šavovima ili drugim tehnikama.
  6. Oporavak: Oporavak od prednje plastike vagine obično traje nekoliko nedelja. Pacijentkinja će morati da sledi upute lekara o postoperativnoj nezi, uključujući izbegavanje napora, podizanja teških predmeta i seksualnih odnosa tokom određenog vremena.

Prednja plastika vagine (reparacija cistokele) može značajno poboljšati simptome povezane sa cistokele i poboljšati kvalitet života pacijentkinje. Odluka o izvođenju ovog postupka treba da bude rezultat razgovora između pacijentkinje i njenog ginekologa kako bi se razmotrili svi faktori i potrebe za intervencijom. Važno je da pacijentkinja bude potpuno informisana o postupku i njegovim mogućim posledicama.

Doktori

Prednja plastika vagine – reparacija cistokele

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 150.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻