New Hospital Logo
deco

Polipektomija grlića materice (Instrumentalna)

Ginekološke intervencije

Polipektomija grlića materice

je hirurški postupak koji se izvodi radi uklanjanja polipa koji se formiraju na cerviksu (grliću materice). Polipi su benigni izraštaji koji mogu uzrokovati različite simptome kao što su abnormalna krvarenja, bol ili nelagodnost. Uklanjanje polipa može pomoći u rešavanju ovih simptoma i poboljšanju zdravlja cerviksa. Evo kako izgleda instrumentalna polipektomija grlića materice:

  1. Priprema pacijentkinje: Pacijentkinja će biti postavljena u ginekološki položaj na preglednom stolu. Pre postupka, obično se vrši lokalna anestezija kako bi se smanjila nelagodnost tokom polipektomije.
  2. Pregled cerviksa: Lekar će koristiti ginekološke instrumente kako bi pažljivo pregledao cerviks i polip(e) koji se nalaze na njemu. Cerviks se može proširiti kako bi se bolje videlo i pristupilo polipima.
  3. Uklanjanje polipa: Nakon pregleda i identifikacije polipa, lekar će koristiti posebne instrumente poput polipektomskih kliješta ili škara kako bi pažljivo uklonio polip(e). Ovaj deo postupka zahteva preciznost kako bi se osiguralo potpuno uklanjanje polipa.
  4. Kontrola krvarenja: Nakon uklanjanja polipa, lekar će pažljivo pregledati cerviks kako bi osigurao da nema preostalog tkiva i kako bi se kontrolisalo eventualno krvarenje. Ako postoji krvarenje, može se primeniti hemostaza (zaustavljanje krvarenja).
  5. Rezultati i dalje koraci: Uklonjeni polip se šalje na patohistološku analizu kako bi se potvrdila benigna priroda i isključila maligna promena. Rezultati analize pomažu u postavljanju tačne dijagnoze.
  6. Postoperativna briga: Nakon polipektomije, pacijentkinja će biti pod nadzorom medicinskog osoblja dok se ne probudi iz anestezije. Obično se može vratiti kući istog dana.

Instrumentalna polipektomija grlića materice je efikasan postupak za uklanjanje cervikalnih polipa. Pacijentkinje obično osećaju olakšanje od simptoma koje su imale pre operacije. Važno je da se pridržavate svih uputstava i preporuka svog lekara za postoperativnu negu kako biste osigurali brz oporavak.

Doktori

Polipektomija grlića materice (Instrumentalna)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 12.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻