New Hospital Logo
deco

Plasiranje cistofiksa u lokalnoj anesteziji

Bešika

Plasiranje cistofiksa

katetera koji se stavlja u mokraćni mehur kako bi se omogućila drenaža urina, može se obaviti u lokalnoj anesteziji. Evo kako takav postupak obično izgleda:

  1. Priprema: Pacijent će biti postavljen u odgovarajući položaj, obično na stolu za pregled. Pre početka postupka, lekar će objasniti postupak i dobiti saglasnost pacijenta.
  2. Lokalna anestezija: Površina oko otvora uretre (mokraćne cevi) će biti temeljno očišćena i dezinfikovana. Nakon toga, lekar će primeniti lokalni anestetik na otvor uretre kako bi omogućio pacijentu bezbolno postavljanje katetera.
  3. Postavljanje cistofiksa: Nakon što je anestezija stupila na snagu i otupila osetljivost, lekar će pažljivo uvesti cistofiks kroz otvor uretre i postaviti ga u mokraćni mehur.
  4. Drenaža urina: Kada je cistofiks sigurno postavljen u mehur, urin će početi da se drenira kroz kateter. Ovo je korisno u situacijama kada je potrebno pratiti nivo urina, ukloniti eventualne prepreke u mokraćnom sistemu ili drenirati urin iz medicinskih razloga.
  5. Završetak postupka: Nakon što je cistofiks pravilno postavljen, postupak će biti završen. Kateter će ostati na mestu onoliko dugo koliko je potrebno, u zavisnosti od medicinske situacije.

Nakon postupka, pacijent će biti u mogućnosti da normalno obavlja svoje svakodnevne aktivnosti uz pažljivo praćenje i negu katetera. Važno je obratiti pažnju na higijenu i upute koje pruži lekar kako biste izbegli infekcije i komplikacije.

Doktori

Plasiranje cistofiksa u lokalnoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 15.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻