New Hospital Logo
deco

ORL pregled sa timpanometrijom

Pedijatrija ORL

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

ORL pregled sa timpanometrijom

je dijagnostički pregled u okviru otorinolaringološke (ORL) medicine koji se koristi za procenu stanja uha, posebno srednjeg uha i bubne opne. Timpanometrija je test koji meri promene u pritisku i pokretljivosti bubne opne kako bi se identifikovali problemi sa srednjim uhom i slušnim funkcijama. Evo kako se obavlja ORL pregled sa timpanometrijom:

 1. Priprema: Pacijent se obično postavlja u sedeći položaj. Specijalista će postaviti malu sondu ili čep u spoljni slušni kanal. Ova sonda je povezana sa timpanometrom, uređajem koji vrši merenja.
 2. Timpanometrija: Tokom timpanometrije, uređaj generiše varijacije pritiska u spoljnom slušnom kanalu dok prati kako bubna opna reaguje na ove promene. Promene u pritisku i pokretljivosti bubne opne omogućavaju ocenu stanja srednjeg uha. Ova procedura je obično brza i bezbolna.
 3. Rezultati: Na osnovu rezultata timpanometrije, specijalista može utvrditi različite parametre, uključujući:
  • Da li je bubna opna normalna ili ima promene u obliku ili pokretljivosti.
  • Da li postoji prisustvo tečnosti u srednjem uvu, što može ukazivati na infekciju ili druge probleme.
  • Funkciju slušnih kostiju.
  • Kapacitet srednjeg uha za izjednačavanje pritiska, što je važno za normalno slušanje.

ORL pregled sa timpanometrijom je koristan za dijagnozu različitih problema sa sluhom i srednjim uhom, uključujući infekcije srednjeg uha, efuzije (nagomilavanje tečnosti u srednjem uvu), perforaciju bubne opne, poremećaje slušnih kostiju i druge probleme sa slušnim funkcijama. Ovaj pregled se često koristi kod dece i odraslih kako bi se identifikovali uzroci problema sa sluhom i pravilno postavila dijagnoza. Na osnovu rezultata timpanometrije, specijalista može preporučiti dalje postupke, kao što su lečenje infekcija srednjeg uha, hirurške intervencije ili druge terapijske opcije.

Doktori

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Spec. ORL

Saznajte više o doktoru

ORL pregled sa timpanometrijom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 5.900 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.