New Hospital Logo
deco

ORL pregled sa alergološkim testom: inhalatorni standardni

Pedijatrija ORL

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

ORL pregled sa alergološkim testom za inhalatorne alergene

je dijagnostički pregled koji se obavlja kako bi se identifikovali alergeni koji mogu biti uzrok alergijskih reakcija povezanih sa disanjem, kao što su alergijski rinitis ili astma. Ovaj pregled je posebno koristan za osobe koje imaju simptome kao što su kijanje, curenje nosa, svrab u grlu, kašalj ili otežano disanje usled izloženosti alergenima.

Evo kako se obavlja ORL pregled sa alergološkim testom za inhalatorne alergene:

 1. Anamneza i intervju: ORL specijalista će postaviti pitanja o vašim simptomima, istoriji bolesti, faktorima okoline i mogućim izloženostima alergenima. Važno je da detaljno izložite svoje simptome i eventualne okolnosti koje pogoršavaju simptome.
 2. Fizički pregled: ORL specijalista će obaviti fizički pregled kako bi procenio znakove alergijske reakcije u nosu, grlu i ušima.
 3. Alergološki test: Ovaj test se obavlja kako bi se identifikovali specifični alergeni koji uzrokuju vaše simptome. Najčešće korišćeni testovi uključuju:
  • Test kože: Malu količinu tečnosti koja sadrži alergene se nanosi na kožu, obično na podlaktici. Nakon određenog vremena, lekar ocenjuje da li se pojavljuju alergijske reakcije u obliku crvenila, otoka ili svraba na koži. To ukazuje na prisustvo alergijske reakcije na određene alergene.
  • Test krvi (RAST test): Krv se uzima radi analize kako bi se identifikovali specifični antitela na alergene. Ovaj test se koristi za procenu nivoa IgE antitela, koja su povezana sa alergijskim reakcijama.
 4. Rezultati i dijagnoza: Na osnovu rezultata alergološkog testa, ORL specijalista će postaviti dijagnozu alergijske reakcije na inhalatorne alergene. To može uključivati identifikaciju alergena kao što su polen, grinje, dlake kućnih ljubimaca, buđ i drugi. Dijagnoza će vam pomoći da razumete uzrok vaših simptoma i da započnete odgovarajuću terapiju ili izbegavate izloženost alergenima.

ORL pregled sa alergološkim testom za inhalatorne alergene je koristan za pacijente sa alergijskim simptomima povezanim sa disanjem kako bi se identifikovali specifični okidači alergijskih reakcija. Na osnovu dijagnoze, možete pravilno upravljati alergijskim simptomima uz pomoć terapije i izbegavanja izloženosti alergenima.

Doktori

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Spec. ORL

Saznajte više o doktoru

ORL pregled sa alergološkim testom: inhalatorni standardni

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 6.600 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻