New Hospital Logo
deco

Opšti pregled odraslih

Opšta medicina

Opšti pregled odraslih

je rutinska medicinska procena zdravstvenog stanja odraslih osoba. Ovaj pregled ima za cilj rano otkrivanje eventualnih problema sa zdravljem, praćenje vitalnih znakova i razgovor sa lekarom o zdravstvenim pitanjima i briznama. Evo šta obično uključuje opšti pregled odraslih:

  1. Anamneza: Lekar će sa vama razgovarati o vašoj medicinskoj istoriji, uključujući prethodne bolesti, hirurške intervencije, terapije i porodičnu anamnezu. Takođe će vas pitati o trenutnim simptomima i problemima sa zdravljem.
  2. Fizički pregled: Lekar će izvršiti fizički pregled kako bi procenio vaše opšte zdravstveno stanje. Ovo uključuje merenje krvnog pritiska, auskultaciju pluća i srca, pregled očiju, ušiju, nosa i grla, palpaciju trbuha, pregled kože, limfnih čvorova i drugih relevantnih procena.
  3. Laboratorijski testovi: Na osnovu anamneze i fizičkog pregleda, lekar može naručiti laboratorijske testove kao što su krvna slika, nivoi holesterola, glikemija, i druge analize krvi kako bi procenio zdravlje unutrašnjih organa.
  4. Pitanja i saveti: Lekar će vam postaviti pitanja o načinu života, uključujući ishranu, fizičku aktivnost, pušenje, konzumiranje alkohola i druge navike. Na osnovu ovih informacija, možete dobiti savete o promenama u načinu života koje mogu poboljšati vaše zdravlje.
  5. Vakcinacija: Ako je potrebno, lekar može pregledati vašu vakcinacionu karticu i preporučiti ažuriranje vakcina.
  6. Recepti i terapija: Ako je potrebno, lekar može propisati lekove ili terapiju za lečenje postojećih problema sa zdravljem.

Opšti pregled odraslih je važan deo preventivne medicine i omogućava rano otkrivanje eventualnih problema sa zdravljem pre nego što postanu ozbiljni. Redovni opšti pregledi pomažu u očuvanju zdravlja i praćenju promena tokom vremena, što je ključno za dugotrajno dobro zdravlje.

Doktori

Opšti pregled odraslih

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 2.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻