New Hospital Logo
deco

Opšti pregled odraslih sa EKG-om

Opšta medicina

Opšti pregled odraslih sa EKG-om (elektrokardiogramom)

uključuje sve komponente opšteg pregleda, kao što su anamneza, fizički pregled i razgovor sa lekarom, uz dodatak EKG-a. Dodavanje EKG-a omogućava lekaru da detaljno proceni električnu aktivnost srca pacijenta i identifikuje eventualne probleme sa srčanim ritmom ili provođenjem. Evo kako obično izgleda opšti pregled odraslih sa EKG-om:

  1. Anamneza: Lekar će razgovarati sa vama o vašoj medicinskoj istoriji, prethodnim bolestima, porodičnoj anamnezi i trenutnim simptomima ili problemima sa zdravljem. Takođe ćete razgovarati o vašem načinu života, uključujući ishranu, fizičku aktivnost i druge navike.
  2. Fizički pregled: Lekar će izvršiti fizički pregled koji uključuje merenje krvnog pritiska, auskultaciju pluća i srca, pregled očiju, ušiju, nosa i grla, palpaciju trbuha, pregled kože, limfnih čvorova i drugih relevantnih procena.
  3. Elektrokardiogram (EKG): EKG će se izvršiti kako bi se zabeležila električna aktivnost srca. Postavljanjem elektroda na koži oko grudnog koša i ekstremiteta, EKG beleži električne impulse srca i omogućava procenu ritma i funkcije srca.
  4. Laboratorijski testovi: Na osnovu anamneze i fizičkog pregleda, lekar može naručiti laboratorijske testove kao što su krvna slika, nivoi holesterola, glikemija i druge analize krvi kako bi procenio zdravlje unutrašnjih organa.
  5. Analiza i dijagnoza: Lekar će analizirati sve prikupljene podatke, uključujući EKG rezultate, kako bi postavio dijagnozu i razgovarao sa vama o vašem zdravstvenom stanju. Ako je potrebno, lekar će predložiti plan lečenja ili dalje testiranje.

Opšti pregled odraslih sa EKG-om je posebno koristan za identifikaciju srčanih problema i ranih znakova srčanih bolesti. Ovaj pregled pomaže u ranoj dijagnostici i praćenju srčanog zdravlja i može da posluži kao osnova za dalje korake u lečenju ili prevenciji srčanih problema.

Doktori

Opšti pregled odraslih sa EKG-om

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 3.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻