New Hospital Logo
deco

Operativni tretman retrahovanih mamila

Hirurgija dojke

Retrahovane bradavice, poznate i kao uvučene bradavice ili uvučeni mamili, su stanje u kojem bradavica nije izbočena prema spolja, već umesto toga uvučena unutar areole (tamnog kruga oko bradavica). Ovo stanje može biti prirodno prisutno od rođenja ili se može razviti tokom vremena zbog različitih faktora. Hirurški tretman se obično preporučuje ako retrahovane bradavice uzrokuju nelagodnost ili estetski problem. Evo kako izgleda operativni tretman za retrahovane bradavice:

  1. Konsultacija: Pre operacije, pacijent će se konsultovati s plastičnim hirurgom ili hirurgom za dojke kako bi se razgovaralo o ciljevima i očekivanjima. Hirurg će proceniti stanje bradavica i areola i razgovarati s pacijentom o mogućnostima tretmana.
  2. Anestezija: Tretman za retrahovane bradavice obično se izvodi pod lokalnom anestezijom, što znači da će se primeniti anestetik na područje oko bradavica kako bi se osigurao bezbolan postupak.
  3. Korekcija bradavica: Postoji nekoliko različitih tehnika koje se mogu koristiti za korekciju retrahovanih bradavica, uključujući:
    • Rezanje i produžavanje kanala bradavica: Hirurg će napraviti rezove u kanalu bradavica kako bi ih produžio i omogućio da izbiju prema spolja.
    • Upotreba kožnog grafta: U nekim slučajevima, hirurg može uzeti mali kožni graft (komad kože) sa drugog dela tela i implantirati ga ispod bradavice kako bi je izbočio.
  4. Zatvaranje incizija: Nakon što se postigne željeni izgled bradavica, hirurg će pažljivo zatvoriti incizije šavovima ili drugim tehnikama zatvaranja kože.
  5. Oporavak: Oporavak nakon operacije za retrahovane bradavice obično je brz. Pacijent može osećati blagu nelagodnost ili oticanje u danima nakon operacije, ali se brzo oporavi. Hirurg će pružiti upute o nezi rane i fizičkim aktivnostima tokom perioda oporavka.
  6. Praćenje: Pacijent će biti redovno praćen od strane hirurga kako bi se osiguralo da su bradavice dobro zarasle i da se postižu željeni estetski rezultati.

Operativni tretman za retrahovane bradavice može značajno poboljšati izgled i funkciju bradavica, a pacijenti obično doživljavaju zadovoljavajuće rezultate. Važno je da pacijent sledi upute lekara kako bi se osiguralo što bolje zaceljenje i postizanje željenih estetskih rezultata.

Doktori

Operativni tretman retrahovanih mamila

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 130.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻