New Hospital Logo
deco

Operativna histeroskopija – uklanjanje polipa materične duplje

Priprema VTO

Operativna histeroskopija za uklanjanje polipa iz materične duplje

je hirurški postupak koji se koristi za uklanjanje polipa, benignih izraslina koje se mogu pojaviti unutar materične duplje žene. Ovaj postupak se obavlja uz pomoć histeroskopa, medicinskog uređaja koji omogućava pregled i intervenciju unutar materice.

Evo kako obično izgleda postupak operativne histeroskopije za uklanjanje polipa materične duplje:

  1. Priprema: Pre nego što se izvrši postupak, pacijent će obaviti osnovni pregled i krvne testove, a takođe će mu biti dat detaljan pregled o postupku i potpisivanje informiranog pristanka. Postupak se obično obavlja u operacionoj sali ili ambulantnom okruženju.
  2. Anestezija: Pacijentu će biti ponuđena anestezija kako bi se osiguralo da ne oseća bol tokom postupka. Anestezija može biti lokalna, sedacija (smirenje) ili opšta anestezija, u zavisnosti od specifičnih okolnosti i preferencija pacijenta i lekara.
  3. Histeroskopija: Lekar će pažljivo umetnuti histeroskop, tanak uređaj sa malom kamerom na vrhu, kroz vaginu i grlić materice kako bi pregledao unutrašnjost materice. Na monitoru će moći da vidi polipe i druge izrasline.
  4. Uklanjanje polipa: Ako se pronađu polipi, lekar će koristiti posebne instrumente kroz histeroskop kako bi ih pažljivo uklonio. To može uključivati sečenje ili elektrokoagulaciju, a cilj je potpuno ukloniti polipe bez oštećenja okolnog tkiva.
  5. Zaključak i nega: Nakon uklanjanja polipa, histeroskop će se pažljivo ukloniti, a pacijent će biti premešten u prostoriju za oporavak. Oporavak obično traje nekoliko sati, tokom kojih će se pacijent probuditi iz anestezije. Nakon toga, može se vratiti kući ili ostati pod nadzorom u bolnici u zavisnosti od specifičnih okolnosti.

Operativna histeroskopija za uklanjanje polipa materične duplje je čest i relativno siguran postupak koji može pomoći u rešavanju problema kao što su nepravilno krvarenje, neplodnost ili druge ginekološke probleme. Važno je slediti upute lekara o postoperativnoj nezi kako bi se osigurao bezbedan i brz oporavak.

Doktori

Operativna histeroskopija – uklanjanje polipa materične duplje

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 85.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻