New Hospital Logo
deco

Operativna histeroskopija sa polipektomijom/uklanjanjem subseptuma i biopsijom endometrijuma

Histeroskopija

Operativna histeroskopija sa polipektomijom (uklanjanjem polipa)

uklanjanjem subseptuma i biopsijom endometrijuma je hirurški postupak koji se izvodi pomoću histeroskopa, što je medicinski uređaj za pregled unutrašnjosti materice. Ovaj postupak se obavlja kako bi se ispitao unutrašnji deo materice i izvršile različite intervencije radi dijagnostike i lečenja ginekoloških problema.

Evo kako obično izgleda postupak operativne histeroskopije sa polipektomijom, uklanjanjem subseptuma i biopsijom endometrijuma:

  1. Priprema: Pre početka postupka, pacijent će obično biti podvrgnut osnovnom pregledu i pregledu istorije bolesti. Takođe, može biti potrebno izvršiti krvne testove. Postupak se obavlja u operacionoj sali ili ginekološkom ordinacijskom prostoru.
  2. Anestezija: Pacijentu će biti ponuđena anestezija, obično opšta anestezija, koja će omogućiti da bude svesna tokom postupka i ne oseća bol.
  3. Histeroskopija: Lekar će pažljivo umetnuti histeroskop (tanka, fleksibilna cevčica sa malom kamerom na vrhu) kroz vaginu i grlić materice kako bi pregledao unutrašnjost materice na monitoru.
  4. Polipektomija: Ako se pronađu polipi (izrasline u materici), lekar će koristiti posebne instrumente kroz histeroskop kako bi ih pažljivo uklonio.
  5. Uklanjanje subseptuma: Subseptum je abnormalni oblik materice koji se može ukloniti tokom ovog postupka ako se utvrdi da uzrokuje probleme.
  6. Biopsija endometrijuma: Lekar će uzeti uzorak tkiva iz endometrijuma, unutrašnjeg sloja materice, radi dalje analize. Ova biopsija se obično izvodi kako bi se ispitivala prisutnost patologije, kao što su nepravilna tkiva ili tumorski rastovi.
  7. Oporavak: Nakon završetka postupka, pacijent će biti premešten u prostoriju za oporavak. Opšti oporavak obično traje nekoliko sati, a pacijent će se probuditi iz anestezije. Nakon toga, može se vratiti kući ili ostati pod nadzorom u bolnici u zavisnosti od specifičnih okolnosti.

Operativna histeroskopija sa polipektomijom, uklanjanjem subseptuma i biopsijom endometrijuma je korisna procedura koja se obavlja kako bi se dijagnostikovali i rešili različiti ginekološki problemi, uključujući neplodnost, krvarenje iz materice i druge probleme. Važno je slediti upute lekara o postoperativnoj nezi kako bi se osigurao bezbedan i uspešan oporavak.

Doktori

Operativna histeroskopija sa polipektomijom/uklanjanjem subseptuma i biopsijom endometrijuma

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 75.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻