New Hospital Logo
deco

Operacija ventralne kile srednje veličine

Hirurgija trbušnog zida

Operacija ventralne kile

je hirurški postupak koji se izvodi kako bi se uklonila ili reparirala kila u prednjem abdominalnom zidu ili ventralnom trbušnom zidu. Ova vrsta kile obično se javlja kada trbušni organi protrudiraju kroz defekt ili slabost u mišićima trbušnog zida. Operacija ventralne kile ima za cilj ojačati trbušni zid i sprečiti ponovno izbočenje kile. Evo opšteg pregleda operacije ventralne kile:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent se pažljivo priprema za operaciju. To uključuje pregled i evaluaciju medicinskog stanja, upoznavanje sa procedurom i potpisivanje saglasnosti za operaciju.
  2. Anestezija: Na početku operacije, pacijentu se primenjuje anestezija kako bi se omogućila bezbolna izvođenje operacije. Može se koristiti opšta anestezija ili lokalna anestezija, zavisno o specifičnom slučaju i tehnikama koje će se primeniti.
  3. Pristup kili: Hirurg pravi rez u blizini kile kako bi pristupio hernijalnom prstenu i sadržaju kile. Veličina reza će zavisiti od veličine kile i tehnike koja će se primeniti.
  4. Redukcija kile: Sadržaj kile, obično trbušni organi koji su protrudirali kroz hernijalni prsten, pažljivo se vraća u trbušnu šupljinu. Ovo se naziva „redukcijom kile.“
  5. Reparacija trbušnog zida: Postoji nekoliko različitih tehnika koje se mogu koristiti za reparaciju ventralne kile. Najčešće se koristi postavljanje mrežastog implantata (mesh) preko hernijalnog prstena. Mesh je mreža koja se postavlja kako bi ojačala trbušni zid i sprečila ponovno izbočenje kile. Postoji nekoliko različitih tehnika postavljanja mesh-a, uključujući laparoskopsku (minimalno invazivnu) tehniku i otvorenu tehniku.
  6. Zatvaranje rane: Nakon završetka operacije, hirurg će pažljivo zatvoriti rez šavovima ili drugim tehnikama zatvaranja kože.
  7. Oporavak: Pacijent će biti prebačen u prostoriju za oporavak, gde će se postepeno buditi iz anestezije. Oporavak nakon operacije ventralne kile može varirati, ali pacijent će dobiti upute o nezi rane, fizičkim aktivnostima i ograničenjima tokom perioda oporavka.

Operacija ventralne kile je obično uspešna u sprečavanju ponovnog izbočenja kile, ali pacijent će trebati slediti upute lekara i voditi računa o postoperativnoj nezi kako bi se osiguralo što bolje ishod i smanjili rizici od komplikacija.

Doktori

Operacija ventralne kile srednje veličine

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 330.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻