New Hospital Logo
deco

Operacija uraslog nokta jednostrano u lokalnoj anesteziji

ortopedija

Operacija uraslog nokta

poznata i kao onikohirurgija, je hirurški postupak koji se obavlja kako bi se tretirao urasli nokat. Ovaj postupak se obično izvodi u lokalnoj anesteziji, što znači da će samo područje oko nokta biti omamljeno, dok će pacijent ostati budan tokom operacije. Evo osnovnih koraka u operaciji uraslog nokta jednostrano u lokalnoj anesteziji:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti postavljen u udobnom položaju, a hirurg će objasniti postupak i odgovarati na pitanja pacijenta. Osim toga, pacijent će biti obavešten da ostane miran tokom operacije.
  2. Lokalna anestezija: Pre nego što započne operaciju, hirurg će primeniti lokalni anestetik oko nokta koji je pogođen uraslim noktom. Ovaj anestetik će omamiti područje, što će sprečiti osećaj bola tokom operacije.
  3. Uklanjanje uraslog dela nokta: Nakon što anestezija postigne pun efekat, hirurg će pažljivo ukloniti deo nokta koji je urastao u kožu. Ovo se obavlja uz korišćenje hirurških instrumenata.
  4. Cauterizacija: Da bi se sprečilo dalje urastanje nokta, hirurg može primeniti tehniku koja se zove „cauterizacija“. To podrazumeva korišćenje hemijskog agensa ili elektrokautera za uništavanje dela matrice nokta koji uzrokuje urastanje.
  5. Drenaža i obloga: Nakon uklanjanja uraslog dela nokta, može biti postavljena drenaža kako bi se oslobodila eventualna tečnost i sprečilo nakupljanje infekcije. Nakon toga se obavlja obloga kako bi se zbrinuo tretirani nokat.
  6. Saveti za negu: Pacijentu će biti pruženi saveti o postoperativnoj nezi i kako se brinuti o tretiranom noktu. To obično uključuje redovnu promenu obloga i primenu lokalnih antibiotika.

Operacija uraslog nokta u lokalnoj anesteziji obično je brza i bezbolna procedura. Nakon operacije, pacijent se može odmah vratiti kući, ali će morati slediti upute hirurga o postoperativnoj nezi i eventualnim kontrolnim pregledima.

Doktori

Operacija uraslog nokta jednostrano u lokalnoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 12.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻