New Hospital Logo
deco

Operacija umbilikalne i epigastrične kile u opštoj anesteziji

Hirurgija trbušnog zida

Operacija umbilikalne i epigastrične kile u opštoj anesteziji

je hirurški postupak koji se izvodi kako bi se reparirale kile koje se javljaju u predelu umbilikalne regije (oko pupka) ili epigastrične regije (iznad gornje linije abdomena). Ovi tipovi kila obično zahtevaju hiruršku intervenciju kako bi se popravili i spriječili mogući komplikacije. Evo kako obično izgleda operacija ovih vrsta kila:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti podvrgnut medicinskom pregledu i evaluaciji kako bi se utvrdilo da li je spreman za operaciju. To uključuje ocenu zdravstvenog stanja, laboratorijske testove i druge dijagnostičke procedure. Pacijent će takođe biti obavešten o proceduri i potpisati saglasnost za operaciju.
  2. Anestezija: Na početku operacije, pacijentu će se primeniti opšta anestezija kako bi bio bezbolan i bez svesti tokom postupka.
  3. Pristup kili: Hirurg će napraviti rez (inciziju) u predelu umbilikalne ili epigastrične kile kako bi pristupio hernijalnom prstenu i hernijalnoj vrećici.
  4. Redukcija kile: Sadržaj kile (obično trbušni organi) pažljivo će se vratiti u trbušnu šupljinu. Ovo se naziva „redukcijom kile.“
  5. Reparacija kile: Za reparaciju umbilikalne ili epigastrične kile, hirurg će obično koristiti mrežasti implantat (mesh). Mesh se postavlja preko hernijalnog prstena i fiksira za okolno tkivo kako bi se ojačao trbušni zid i sprečilo ponovno izbočenje kile.
  6. Zatvaranje incizije: Nakon završetka operacije, hirurg će pažljivo zatvoriti inciziju šavovima ili drugim tehnikama zatvaranja kože.
  7. Oporavak: Pacijent će biti prebačen u prostoriju za oporavak, gde će se postepeno buditi iz anestezije. Oporavak nakon ovakve operacije može varirati, ali pacijent će dobiti upute o nezi rane, fizičkim aktivnostima i ograničenjima tokom perioda oporavka.

Operacija umbilikalne i epigastrične kile obično se izvodi u opštoj anesteziji kako bi se pacijentu omogućilo bezbolno izvođenje operacije. Važno je da pacijent sledi upute lekara o postoperativnoj nezi kako bi se osigurao što bolji ishod operacije i sprečile komplikacije.

Doktori

Operacija umbilikalne i epigastrične kile u opštoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 160.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻