New Hospital Logo
deco

Operacija preponske kile sa obe strane

Hirurgija trbušnog zida

Operacija preponske kile sa obe strane

poznata kao „bilateralna preponska hernioplastika,“ je hirurški postupak koji se izvodi kako bi se reparirale kile koje su se razvile na obe strane preponske regije. Ovaj postupak zahteva pažljivu pripremu i izvođenje od strane hirurga i obično se izvodi pod opštom anestezijom. Evo opšteg pregleda operacije bilateralne preponske kile:

  1. Priprema pacijenta: Pre operacije, pacijent će biti podvrgnut medicinskom pregledu i evaluaciji kako bi se utvrdilo da li je spreman za operaciju. To uključuje ocenu zdravstvenog stanja, laboratorijske testove i druge dijagnostičke procedure. Pacijent će takođe biti obavešten o proceduri i potpisati saglasnost za operaciju.
  2. Anestezija: Na početku operacije, pacijentu će se primeniti opšta anestezija kako bi bio bezbolan i bez svesti tokom postupka.
  3. Pristup kili: Hirurg će napraviti rez (inciziju) u predelu obe preponske kile kako bi pristupio hernijalnim prstenovima i hernijalnim vrećicama.
  4. Redukcija kila: Sadržaj kila (obično trbušni organi) pažljivo će se vratiti u trbušnu šupljinu na obe strane. Ovo se naziva „redukcijom kila.“
  5. Reparacija kila: Za reparaciju preponske kile, hirurg će koristiti različite tehnike, uključujući obnovu i ojačavanje mišićnog sloja preponske regije. U nekim slučajevima, mrežasti implantat (mesh) se može postaviti kako bi se dodatno ojačala regija i sprečilo ponovno izbočenje kila.
  6. Zatvaranje incizija: Nakon završetka operacije, hirurg će pažljivo zatvoriti incizije šavovima ili drugim tehnikama zatvaranja kože.
  7. Oporavak: Pacijent će biti prebačen u prostoriju za oporavak, gde će se postepeno buditi iz anestezije. Oporavak nakon ovakve operacije obično zahteva nekoliko dana, a pacijent će dobiti upute o nezi rane, fizičkim aktivnostima i ograničenjima tokom perioda oporavka.

Operacija bilateralne preponske kile može biti složenija od operacije jednostrane kile i zahteva preciznost kako bi se obezbedio uspešan ishod. Važno je da pacijent sledi upute lekara o postoperativnoj nezi kako bi se osiguralo što bolje zaceljenje i smanjili rizici od komplikacija.

Doktori

Operacija preponske kile sa obe strane

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 220.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻