New Hospital Logo
deco

Operacija preponske kile sa jedne strane u lokalnoj anesteziji

Hirurgija trbušnog zida

Operacija preponske kile sa jedne strane u lokalnoj anesteziji

je hirurški postupak koji se izvodi kako bi se uklonila kila koja se javlja u preponama pacijenta na jednoj strani tela. Lokalna anestezija se primenjuje kako bi se omogućilo bezbolno izvođenje operacije, a pacijent ostaje budan tokom postupka. Evo kako obično izgleda ovaj postupak:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent se pažljivo priprema za operaciju. To uključuje pregled i evaluaciju medicinskog stanja, upoznavanje sa procedurom i potpisivanje saglasnosti za operaciju. Takođe, pacijent će biti obavešten o tome kako se pripremiti za operaciju, uključujući upute o ishrani i unosu tečnosti pre operacije.
  2. Anestezija: Na početku operacije, pacijentu se primenjuje lokalna anestezija kako bi se omogućilo bezbolno izvođenje operacije. Lokalna anestezija se primenjuje putem injekcija u predelu prepona i okolnog tkiva.
  3. Pristup kili: Hirurg pravi rez iznad kile, otvarajući kožu i potkožno tkivo. Nakon toga, pristupa se hernijalnom prstenu i sadržaju kile.
  4. Redukcija kile: Sadržaj kile (obično deo creva koji je protrudirao kroz hernijalni prsten) pažljivo se vraća u trbušnu šupljinu. Ovo se naziva „redukcijom kile.“
  5. Reparacija hernijalnog prstena: Nakon redukcije kile, hernijalni prsten (defekt u trbušnoj steni koji je omogućio kili da se razvije) se popravlja. To se može postići različitim tehnikama, uključujući primenu šavova ili mrežastih implantata kako bi se ojačala trbušna stena i sprečila ponovna pojava kile.
  6. Zatvaranje rane: Hirurg zatvara ranu šavovima ili drugim tehnikama zatvaranja kože.
  7. Oporavak: Pacijent će biti prebačen u prostoriju za oporavak, gde će se postepeno buditi iz lokalne anestezije. Oporavak nakon operacije preponske kile u lokalnoj anesteziji obično je brz, ali pacijent će dobiti upute o nezi rane, fizičkim aktivnostima i ograničenjima tokom perioda oporavka.

Operacija preponske kile u lokalnoj anesteziji je često efikasna i sigurna opcija za lečenje ovog tipa kile. Važno je da pacijent sledi upute lekara o postoperativnoj nezi i kontroli kako bi se sprečile komplikacije i osigurao uspešan oporavak.

Doktori

Operacija preponske kile sa jedne strane u lokalnoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 120.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻