New Hospital Logo
deco

Operacija preponske kile sa jedne strane (Shouldice, Lichtenstein, Moran, Rives, Nyhus)

Hirurgija trbušnog zida

Operacija preponske kile

sa jedne strane može se izvesti koristeći različite hirurške tehnike, uključujući Shouldice, Lichtenstein, Moran, Rives i Nyhus tehniku. Svaka od ovih tehnika ima svoje karakteristike i pristupe, ali sve se koriste za uklanjanje preponske kile na jednoj strani tela. Evo kratkog pregleda svake od ovih tehnika:

  1. Shouldice tehnika: Shouldice tehnika je klasična metoda za reparaciju preponske kile. Ova tehnika uključuje pažljivo obnavljanje trbušne stene slojevima tkiva, koristeći tehnike šivanja kako bi se ojačala trbušna stena i spriječilo ponovno pojavljivanje kile. Ova tehnika se često izvodi pod opštom anestezijom.
  2. Lichtenstein tehnika: Lichtenstein tehnika je modernija i često se koristi za reparaciju preponske kile. Ova tehnika koristi mrežasti implantat koji se postavlja preko hernijalnog prstena kako bi se ojačala trbušna stena i sprečila ponovna pojava kile. Ova tehnika se može izvoditi u lokalnoj anesteziji i obično ima brži oporavak u poređenju sa Shouldice tehnikom.
  3. Moran tehnika: Moran tehnika je još jedna metoda za reparaciju preponske kile. Ova tehnika koristi mrežasti implantat za ojačavanje trbušne stene i uklanjanje kile. Precizni detalji ove tehnike mogu se razlikovati u zavisnosti od hirurga.
  4. Rives tehnika: Rives tehnika je hirurška metoda koja takođe koristi mrežasti implantat za reparaciju preponske kile. Ime je dobila po francuskom hirurgu Rene Rives. Ova tehnika se primenjuje kako bi se ojačala trbušna stena i spriječila ponovna pojava kile.
  5. Nyhus tehnika: Nyhus tehnika je još jedna hirurška metoda za reparaciju preponske kile. Ova tehnika takođe koristi mrežasti implantat i razvijena je kako bi se smanjio rizik od recidiva kile.

Izbor hirurške tehnike će zavisiti od specifičnog slučaja, preferencija hirurga i pacijentovih potreba. Važno je da se konsultujete sa specijalistom koji će vam preporučiti odgovarajuću tehniku i diskutovati o prednostima i rizicima svake opcije. Oporavak nakon operacije preponske kile obično varira, ali pacijenti obično mogu brzo da se vrate svojim svakodnevnim aktivnostima nakon ovakvih operacija.

Doktori

Operacija preponske kile sa jedne strane (Shouldice, Lichtenstein, Moran, Rives, Nyhus)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 140.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻