New Hospital Logo
deco

Operacija pilonidalnog sinusa u lokalnoj anesteziji (Pit picking)

Proktologija

Operacija pilonidalnog sinusa u lokalnoj anesteziji primenom Pit Picking tehnike

je minimalno invazivan hirurški postupak koji se koristi za uklanjanje pilonidalnih sinusa. Ovaj postupak se često izvodi u lokalnoj anesteziji, što znači da pacijent ostaje budan tokom operacije, ali se tretirano područje omrtvičava kako bi se obezbedila bezbolnost. Evo kako obično izgleda Pit Picking operacija:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent se pažljivo priprema za postupak, uključujući pregled i evaluaciju medicinskog stanja, upoznavanje sa procedurom i potpisivanje saglasnosti za operaciju.
  2. Anestezija: Na početku operacije, pacijentu se primenjuje lokalna anestezija kako bi se omogućilo bezbolno izvođenje operacije. Lokalna anestezija obično se primenjuje putem injekcija u okolini pilonidalnog sinusa i okolnog tkiva.
  3. Pit Picking: Hirurg koristi poseban instrument kako bi pažljivo uklonio pilonidalni sinus i sve zaražene ili oštećene tkivne delove. Ova tehnika podrazumeva pažljivo „krađenje“ ili eksciziju sinusa iznad površine kože.
  4. Zatvaranje rane: Nakon uklanjanja pilonidalnog sinusa, hirurg može zatvoriti ranu šavovima ili je ostaviti otvorenom, u zavisnosti od specifičnog slučaja. Otvorena rana može omogućiti bolju drenažu i brže zarastanje.
  5. Oporavak: Pacijent će biti prebačen u prostoriju za oporavak, gde će se postepeno buditi iz lokalne anestezije. Oporavak nakon operacije pilonidalnog sinusa primenom Pit Picking tehnike u lokalnoj anesteziji može varirati, ali pacijent će dobiti upute o nezi rane, praćenju eventualnih komplikacija i oporavku kod kuće.

Pit Picking tehnika se često koristi kako bi se obezbedila manja traumatizacija tkiva, brži oporavak i manji postoperativni bol u poređenju sa tradicionalnim hirurškim metodama za lečenje pilonidalnih sinusa. Važno je da pacijent sledi upute lekara o nezi rane i redovno se javlja na kontrolne preglede kako bi se sprečile komplikacije i osiguralo potpuno zarastanje.

Doktori

Operacija pilonidalnog sinusa u lokalnoj anesteziji (Pit picking)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 72.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻