New Hospital Logo
deco

Obrada pupčanog patrljka/rane

Opšta pedijatrija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete.

 

Obrada pupčanog patrljka ili rane

nakon odvajanja pupčane vrpce se obavlja kako bi se osiguralo brzo zaceljivanje i sprečilo infekcije. Ovaj proces je važan za novorođenče i zahteva pažnju i higijenu. Evo kako se obavlja obrada pupčane rane:

 1. Pranje ruku: Pre nego što počnete sa obradom, temeljno operite ruke sapunom i vodom kako biste sprečili unošenje bakterija u ranu.
 2. Priprema materijala: Pripremite čiste gazne komadiće, sterilnu fiziološku rastvor (0,9% natrijum-hlorida) i sterilnu šprice ili aplikator.
 3. Pravilno držanje pupčane patrljke: Lagano podignite pupčani patrljak kako biste omogućili lakši pristup rani. Pazite da ne povredite bebin pupčani patrljak.
 4. Čišćenje rane: Upotrebom sterilnog aplikatora i sterilne fiziološke otopine, pažljivo očistite pupčanu ranu. Nemojte trljati ranu, već blago prelazite preko nje kako biste uklonili eventualne ostatke sukrvičavih materija.
 5. Suvoterapija: Nakon što ste očistili ranu, suvoterapijom (lagano sušenje vazduhom) ili sterilnim gaznim komadićima uklonite višak vlage.
 6. Obloga: Ako je lekar preporučio upotrebu neke vrste obloge, pažljivo je postavite preko rane. Obloge se obično koriste kod pupčane rane da bi se očuvala vlažnost i sprečilo trljanje.
 7. Pravilna higijena: Pupčanu ranu treba očistiti i obaviti ovu proceduru najmanje jednom dnevno ili prema uputstvima pedijatra.
 8. Pratite znakove infekcije: Pratite pupčanu ranu i okolno tkivo na znakove infekcije, kao što su crvenilo, otok, gnoj ili neprijatan miris. Ako primetite bilo koji od ovih simptoma, odmah se konsultujte sa pedijatrom.

Važno je napomenuti da svaka beba može reagovati drugačije na obradu pupčane rane, i da će pedijatar pružiti specifične smernice i preporuke u skladu sa potrebama vašeg deteta. Obrada pupčane rane je ključna kako bi se sprečile infekcije i omogućilo brzo zaceljivanje.

Doktori

Obrada pupčanog patrljka/rane

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 1.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.