New Hospital Logo
deco

Mycoplasma i Ureaplasma, bris cerviksa

Opšta ginekologija

Bris cerviksa za testiranje na Mycoplasma i Ureaplasma

je medicinska procedura koja se koristi kako bi se identifikovala ova dva tipa bakterija u cervikalnom regionu žene. Mycoplasma i Ureaplasma su mikroorganizmi koji mogu izazvati infekcije genitalnog trakta i mogu biti povezani sa različitim ginekološkim problemima.

Evo kako se obavlja bris cerviksa za testiranje na Mycoplasma i Ureaplasma:

  1. Priprema pacijentkinje: Pacijentkinja će biti postavljena u ginekološki položaj na preglednom stolu. U većini slučajeva, pacijentkinja ne zahteva posebnu pripremu za ovaj test.
  2. Uzimanje uzorka: Lekar će koristiti sterilnu špatulu ili četkicu kako bi uzeli uzorak cervikalnih sekreta. Ovaj postupak obično traje samo nekoliko sekundi i obavlja se u okviru ginekološkog pregleda.
  3. Označavanje uzorka: Uzorak se označava i stavlja u odgovarajući kontejner ili cevku radi transporta u laboratoriju.
  4. Analiza uzorka: Uzorak se šalje u laboratoriju gde se vrši analiza na prisustvo Mycoplasma i Ureaplasma bakterija. Laboratorijski tehničar će koristiti odgovarajuće metode kako bi identifikovao ove mikroorganizme.
  5. Dijagnoza i rezultati: Rezultati testiranja obično su dostupni nakon nekoliko dana. Negativni rezultati ukazuju na odsustvo Mycoplasma i Ureaplasma infekcije, dok pozitivni rezultati ukazuju na prisustvo ovih bakterija. U slučaju pozitivnih rezultata, lekar će preporučiti odgovarajući tretman antibioticima.

Testiranje na Mycoplasma i Ureaplasma može biti korisno kod žena koje imaju simptome kao što su bol, svrab, peckanje ili promene u vaginalnom sekretu. Ove bakterije mogu biti uzrok različitih ginekoloških problema, uključujući upale i infekcije. Redovno praćenje i testiranje na prisustvo ovih mikroorganizama se preporučuje u određenim situacijama, a to će odrediti vaš lekar.

Doktori

Mycoplasma i Ureaplasma, bris cerviksa

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 2.700 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻