New Hospital Logo
deco

Multi-slajsni skener – MSCT kostiju i zglobova ekstremiteta

CT skener - kompjuterizovana tomografija

Multi-slajsni kompjuterizovani tomograf (MSCT) kostiju i zglobova ekstremiteta

je dijagnostički postupak koji se koristi za detaljno snimanje kostiju i zglobova na ekstremitetima (nogama, rukama). Ovaj pregled omogućava dobijanje visokokvalitetnih slika kostiju, zglobova i okolnih tkiva radi identifikacije povreda, deformiteta, upala ili drugih patoloških promena. Evo kako obično izgleda MSCT kostiju i zglobova ekstremiteta:

  1. Priprema: Pacijent će biti upućen da se pridržava određenih uputstava pre pregleda. U većini slučajeva, nema potrebe za posebnom pripremom, osim što bi pacijent trebalo da ukloni metalne predmete (nakit, satove) kako bi se izbegle smetnje tokom skeniranja.
  2. Postavljanje na sto: Pacijent će biti postavljen na sto skenera, obično ležeći na leđima. Noge ili ruke koje se pregledaju biće postavljene u odgovarajući položaj kako bi se omogućila što bolja vizualizacija.
  3. Skeniranje: CT skener će izvršiti brze rotacije oko pregledane ekstremitete i prikupiti seriju snimaka u različitim ravni. Ovaj proces traje samo nekoliko minuta.
  4. Rezultati: Dobijene slike kostiju i zglobova će biti analizirane od strane radiologa ili lekara specijaliste kako bi se postavila dijagnoza ili procenilo stanje pacijenta. Rezultati će obično biti dostupni lekaru koji je uputio pacijenta na pregled.

MSCT kostiju i zglobova ekstremiteta je koristan dijagnostički alat za identifikaciju povreda, degenerativnih promena, artritisa, tumora ili drugih patoloških stanja u ovom području. Ovaj pregled može pomoći u planiranju terapije, hirurških intervencija ili rekonstrukcija zglobova. Važno je da pacijent sledi upute lekara i tehničara za radiologiju kako bi pregled bio što precizniji i korisniji.

Doktori

Multi-slajsni skener – MSCT kostiju i zglobova ekstremiteta

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 11.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻