New Hospital Logo
deco

Multi-slajsni skener – MSCT kičmenog stuba

CT skener - kompjuterizovana tomografija

Multi-slajsna kompjuterizovana tomografija (MSCT) kičmenog stuba

je dijagnostička procedura koja se koristi za detaljan pregled kičmenog stuba. Ovaj pregled omogućava lekarima da vizualizuju i analiziraju kičmeni stub kako bi identifikovali promene, povrede, hernije diska, kompresije nervnih korena ili druge patološke stanja.

Tokom MSCT pregleda kičmenog stuba, pacijent će biti postavljen na stolu skenera i pozicioniran tako da se ciljano pregleda određeni deo kičmenog stuba, kao što su vratna, torakalna, lumbalna ili sakralna regija. Skener će zatim izvršiti brze rotacije oko tela pacijenta i prikupiti seriju snimaka u sagitalnoj, frontalnoj i transverzalnoj ravni. Ovi snimci omogućavaju detaljno prikazivanje struktura kičmenog stuba, uključujući kičmeni diskovi, kosti, ligamenti, nervni koreni i krvni sudovi.

MSCT pregled kičmenog stuba se često koristi u dijagnostici stanja kao što su hernija diska, spinalne stenoze, tumori kičmenog stuba, frakture, infekcije, ili druge kičmeno-neurološke probleme. Takođe se može koristiti i za planiranje hirurških intervencija na kičmenom stubu.

Nakon što se završi MSCT pregled, radiolog će analizirati dobijene slike i pripremiti izveštaj sa nalazima. Na osnovu tih nalaza, lekar će postaviti dijagnozu i preporučiti odgovarajući tretman ili dalje medicinske procedure.

Važno je da se pre MSCT pregleda pažljivo konsultujete sa svojim lekarom i da sledite uputstva i smernice koje vam on pruži u vezi sa pripremom za pregled, posebno ako je potrebna primena kontrastnog sredstva ili drugih specifičnih procedura tokom pregleda.

Doktori

Multi-slajsni skener – MSCT kičmenog stuba

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 27.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻