New Hospital Logo
deco

Multi-slajsni skener – MSCT dva segmenta kičme

CT skener - kompjuterizovana tomografija

Multi-slajsna kompjuterizovana tomografija (MSCT) kičme

je dijagnostička procedura koja omogućava detaljan pregled i vizualizaciju segmenta kičme. MSCT koristi rendgenske zrake i računar za generisanje slika unutrašnjosti kičmenog stuba.

Ako se vrši MSCT dva segmenta kičme, to znači da će se tomografski pregled obaviti za dva odvojena dela kičme ili dva odvojena segmenta kičmenog stuba. Ova procedura se obično primenjuje kada postoji sumnja na patološke promene, povrede ili druge probleme u određenim segmentima kičme, kao što su cervikalna (vratna), torakalna (grudna) ili lumbalna (lumbosakralna) kičma.

Pri izvođenju MSCT pregleda dva segmenta kičme, pacijent će biti postavljen na stolu skenera u odgovarajući položaj za pregled koji se sprovodi. CT skener će zatim izvršiti brze rotacije oko tela pacijenta i prikupiti seriju snimaka kičmenog segmenta koji se pregleda. Ovi snimci omogućavaju lekarima da detaljno procene anatomiju kičme, identifikuju moguće povrede, tumore, hernije diska, degenerativne promene ili druge patološke promene.

MSCT pregled dva segmenta kičme može biti koristan u dijagnostici različitih stanja i oboljenja kičme. Na osnovu rezultata ovog pregleda, lekar će moći da postavi tačnu dijagnozu i planira odgovarajući tretman ili terapiju.

Važno je da se pre MSCT pregleda pažljivo konsultujete sa svojim lekarom i da sledite uputstva i smernice koje vam on pruži u vezi sa pripremom za pregled, posebno ako je potrebna primena kontrastnog sredstva ili drugih specifičnih procedura tokom pregleda.

Doktori

Multi-slajsni skener – MSCT dva segmenta kičme

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 17.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻