New Hospital Logo
deco

Multi-slajsni skener – MSCT angiografija glave

CT skener - kompjuterizovana tomografija

Multi-slajsna kompjuterizovana tomografija (MSCT) angiografija glave

je dijagnostička procedura koja se koristi za detaljan pregled krvnih sudova u glavi i vratu. Ovaj pregled omogućava lekarima da vizualizuju arterije i vene u ovim regionima i identifikuju moguće vaskularne promene ili probleme.

Tokom MSCT angiografije glave, pacijent će biti postavljen na stolu skenera i pozicioniran tako da se ciljano pregleda područje glave i vrata. Pre pregleda, pacijentu može biti dato kontrastno sredstvo putem intravenske infuzije ili na drugi način, kako bi se bolje vizualizovali krvni sudovi. Zatim, skener će izvršiti brze rotacije oko tela pacijenta i prikupiti seriju snimaka u visokoj rezoluciji.

MSCT angiografija glave može se koristiti za dijagnozu različitih vaskularnih problema, uključujući suženje arterija (stenoze), aneurizme (proširenje krvnih sudova), tromboze (zgrušavanje krvi), embolije (zatvaranje krvnog suda embolusom), ili druge vaskularne patologije. Ovaj pregled je koristan u identifikaciji problema kao što su moždani udar (cerebralna vaskularna bolest), traume glave, ili neke druge neurovaskularne bolesti.

Nakon što se završi MSCT angiografija glave, radiolog će analizirati dobijene slike i pripremiti izveštaj sa nalazima. Na osnovu tih nalaza, lekar će postaviti dijagnozu i preporučiti odgovarajući tretman ili dalje medicinske procedure.

Važno je da se pre MSCT angiografije glave pažljivo konsultujete sa svojim lekarom i da sledite uputstva i smernice koje vam on pruži u vezi sa pripremom za pregled, posebno u vezi sa primenom kontrastnog sredstva ili drugih specifičnih procedura tokom pregleda.

Doktori

Multi-slajsni skener – MSCT angiografija glave

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 17.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻