New Hospital Logo
deco

Mamografija – RTG snimanje dojki

Mamografija, ultrazvučni pregled dojki i ultrazvučno vođene intervencije dojki

Mamografija je vrsta rendgenskog snimka koji omogućava detaljno ispitivanje strukture dojke. Procedura je vrlo brza i bezbolna.

Mamografija predstavlja vredan alat u borbi protiv raka dojke, bolesti koja, nažalost, pogađa veliki broj žena širom sveta. Koristeći se ovom metodom, lekari su u mogućnosti da detektuju promene u dojci čak i pre nego što one postanu opipljive ili vidljive drugim metodama. Upravo zato, mamografija je izuzetno značajna u prevenciji i ranom otkrivanju ove ozbiljne bolesti.

Preporučuje se da sve žene starije od 50 godina redovno idu na mamografiju, dok bi žene sa povećanim rizikom (npr. one sa porodičnom istorijom raka dojke) trebalo da počnu sa ovim pregledima i ranije. Mamografija je izuzetno važna jer pruža priliku za rano otkrivanje raka dojke, što znatno povećava šanse za uspešno lečenje.

U opštoj bolnici NEW Hospital mamografija se izvodi bez čekanja, na najsavremenijim dostupnim uređajima poštujući svetske stndarde.

5 razloga zašto odmah uraditi mamografiju:

  1. Rano otkrivanje raka dojke: Mamografija je jedna od najefikasnijih metoda za rano otkrivanje raka dojke, često pre nego što se bilo kakvi simptomi pojave. Rana detekcija je ključna jer može dovesti do efikasnijeg lečenja i bolje prognoze.
  2. Provera abnormalnosti: Ako su vam uočene neke promene na dojkama, kao što su čvorići, zadebljanja, promene na koži, uvlačenja bradavice ili iscedak iz bradavice, mamografija može pomoći lekaru da odredi da li su te promene bezopasne ili postoji razlog za zabrinutost.
  3. Praćenje promena u dojci: Ako ste već imali problema sa dojkama, mamografija može biti korisna u praćenju tih promena tokom vremena. Na primer, može se koristiti za praćenje benignih (ne-kancerogenih) izraslina i procenu da li se one menjaju.
  4. Procena rizika: Ako imate porodičnu istoriju raka dojke, ili drugih faktora rizika, redovne mamografije mogu biti korisne u proceni i upravljanju vašim ličnim rizikom od razvoja raka.
  5. Mir uma: Mnogim ženama, mamografija donosi mir uma. Znajući da su proaktivne u očuvanju svog zdravlja i da je sve u redu, može smanjiti stres i anksioznost povezanu sa strahom od raka dojke.

Doktori

Mamografija – RTG snimanje dojki

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 5.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻