New Hospital Logo
deco

Mala hirurška intervencija u lokalnoj anesteziji (žulj, kurje oko, mladež i sl.)

ortopedija

Mala hirurška intervencija u lokalnoj anesteziji

je postupak koji se izvodi kako bi se rešili manji medicinski problemi, obično na koži ili ispod nje. Ovaj postupak se često obavlja u ambulantnim uslovima, a pacijent je budan tokom intervencije, ali ne oseća bol u anesteziranom području. Evo nekoliko primera malih hirurških intervencija koje se često obavljaju u lokalnoj anesteziji:

  1. Uklanjanje madeža (nevusa): Ako je madež promenio izgled ili postoji sumnja na maligne promene, lekar može izvršiti postupak uklanjanja madeža u lokalnoj anesteziji.
  2. Uklanjanje cista: Ciste koje se formiraju ispod kože, kao što su epidermalne ciste, mogu se ukloniti putem manje hirurške intervencije.
  3. Uklanjanje lipoma: Lipomi su benigni masni tumori koji se često uklanjaju putem male hirurške procedure.
  4. Šivenje površinskih rana: Ako imate površinske rane koje zahtevaju šivenje, to se može obaviti u lokalnoj anesteziji.
  5. Izvlačenje stranih tela: Ako je neki strani objekat zaglavljen ispod kože ili u tkivu, lekar može izvršiti postupak za njegovo izvlačenje.
  6. Kiretaža i cauterizacija: Kiretaža se koristi za uklanjanje abnormalnih tkiva ili izraslina, dok se cauterizacija koristi za zaustavljanje krvarenja.
  7. Proširenje ili dreniranje apscesa: Kada se formira apsces (gnojni džep), lekar može obaviti intervenciju kako bi ga otvorio i drenirao.
  8. Uklanjanje uraslih noktiju: Urastao nokat može se hirurški korigovati u lokalnoj anesteziji.
  9. Biopsija kože: Ako postoji sumnja na maligne promene na koži, lekar može uzeti uzorak za biopsiju.

Ove male hirurške intervencije su obično brze, sigurne i dobro podnošljive uz lokalnu anesteziju. Nakon postupka, pacijent može obično odmah nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima uz odgovarajuće upute o postoperativnoj nezi i praćenju. Važno je pridržavati se uputa lekara kako biste osigurali brz i bezbolan oporavak.

Doktori

Mala hirurška intervencija u lokalnoj anesteziji (žulj, kurje oko, mladež i sl.)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 12.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻