New Hospital Logo
deco

Labioplastika

Ginekološke operacije

Labioplastika

je hirurški postupak koji se koristi za korekciju i oblikovanje unutarnjih i/ili spoljašnjih usnih usana vulve, poznatih kao mali (unutarnji) i veliki (spoljašnji) usni. Ovaj postupak se često izvodi iz estetskih razloga kako bi se promenio izgled i oblik vaginalnih usana ili kako bi se rešili problemi koji uzrokuju nelagodnost ili poteškoće.

Postoje različiti razlozi za koje se labioplastika može izvesti:

  1. Estetski razlozi: Pacijentkinje se često odlučuju za labioplastiku kako bi promenile izgled svojih vaginalnih usana, koje mogu varirati u veličini, obliku i boji. Labioplastika može pomoći u postizanju željenog izgleda.
  2. Funkcionalni razlozi: Neke žene mogu imati velike ili izbočene unutarnje usne koje uzrokuju nelagodnost tokom seksualnih odnosa, fizičke aktivnosti ili nošenja određene odeće. Labioplastika se može izvesti kako bi se smanjila nelagodnost ili bol.
  3. Higijenski razlozi: Kod nekih žena duže ili izraženije unutarnje usne mogu uzrokovati poteškoće u održavanju higijene, što može biti razlog za razmatranje labioplastike.

Postupak labioplastike obično podrazumeva uklanjanje suvišnih tkiva i oblikovanje preostalih tkiva kako bi se postigao željeni izgled i/ili rešio problem. Hirurški zahvat se obično izvodi pod lokalnom ili opštom anestezijom, u zavisnosti od obima i složenosti postupka.

Važno je da pacijentkinja otvoreno razgovara sa svojim hirurgom o svojim ciljevima i očekivanjima u vezi sa labioplastikom i da potraži kvalifikovanog hirurga s iskustvom u ovom polju. Takođe, treba razmotriti sve potencijalne rizike i komplikacije pre nego što se odluči za ovu vrstu hirurške intervencije.

Doktori

Labioplastika

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 180.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻