New Hospital Logo
deco

Korekcija manjih deformiteta ušne školjke

Hirurgija ušiju

Korekcija manjih deformiteta ušne školjke

kao što su asimetrija ili manji nedostaci u obliku, često se izvodi putem hirurške procedure poznate kao otoplastika ili operacija promene oblika uha. Ova procedura se može koristiti za korekciju različitih malformacija, poput isturenosti, nepravilnosti u obliku, ili asimetrije ušne školjke.

Otoplastika može uključivati različite tehnike, u zavisnosti od specifične prirode deformiteta. To može podrazumevati oblikovanje hrskavice ušne školjke, skraćivanje, oblikovanje ili smanjenje određenih delova ušne školjke kako bi se postigao simetričan i željeni oblik.

Operacija se obično izvodi pod lokalnom anestezijom, a incizije se obično prave na poleđini ušne školjke ili unutar njenih prirodnih nabora, kako bi bile što manje vidljive. Nakon operacije, pacijentima se preporučuje period oporavka tokom kojeg se prateći zavoji ili podržavajući materijali mogu koristiti kako bi se osiguralo da tkivo zarasta u pravilnom položaju.

Korekcija manjih deformiteta ušne školjke obično ima kraći oporavak u poređenju s drugim oblicima otoplastike. Ipak, važno je napomenuti da svaki slučaj treba pažljivo proceniti i pristup se prilagođava individualnim potrebama pacijenta kako bi se postigao optimalan estetski rezultat. Pri odabiru hirurga, bitno je tražiti stručnjaka s iskustvom u ovoj vrsti procedure.

Doktori

Korekcija manjih deformiteta ušne školjke

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 48.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻