New Hospital Logo
deco

Korekcija cup ear obostrano lokalna anestezija

Hirurgija ušiju

Korekcija cup ear

ili uveta koja su izbočena ili imaju nepravilan oblik, može se izvesti hirurškim postupkom pod lokalnom anestezijom. Ovo je procedura koja se često naziva „otoplastika“ i fokusira se na oblikovanje i korekciju oblika uveta.

Tokom otoplastike pod lokalnom anestezijom, hirurg će praviti incizije na poleđini uveta ili unutar nabora kako bi pristupio hrskavičnim strukturama. Zatim će oblikovati hrskavicu nosa kako bi se postigao željeni oblik i položaj uva. Ponekad je potrebno skraćivanje ili oblikovanje hrskavice kako bi se postigla simetrija između oba uva ili ispravio nepravilan oblik uva.

Korekcija „cup ear“ pod lokalnom anestezijom obično omogućava pacijentu da bude svestan tokom postupka, ali bez osećaja boli u tretiranom području. Postupak može trajati nekoliko sati, zavisno od obima korekcije koja je potrebna.

Oporavak nakon otoplastike pod lokalnom anestezijom obično uključuje otok, modrice i može biti prisutna određena nelagodnost u području tretiranog uveta. Postoji vreme oporavka tokom kojeg pacijent treba da izbegava određene aktivnosti koje bi mogle prouzrokovati pritisak ili povredu operisanih područja. Redovno praćenje hirurga i pridržavanje uputstava za postoperativnu negu ključno je za postizanje najboljih rezultata.

Pre odluke o otoplastici ili bilo kojoj hirurškoj proceduri, važno je razgovarati sa kvalifikovanim hirurgom kako bi se procenila individualna situacija, ciljevi, mogući rizici i očekivani rezultati postupka.

Doktori

Korekcija cup ear obostrano lokalna anestezija

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 180.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻