New Hospital Logo
deco

Kontrolni pregled lekara opšte prakse

Opšta medicina

Kontrolni pregled kod lekara opšte prakse

je rutinska medicinska procena zdravstvenog stanja pacijenta koji već ima uspostavljen odnos sa svojim porodičnim ili opštim lekarom. Ovaj tip pregleda se obično zakazuje kako bi se pratilo zdravstveno stanje, razgovaralo o eventualnim simptomima ili problemima sa zdravljem, i razmotrili dalji koraci u lečenju ili preventivnoj nezi. Evo šta obično uključuje kontrolni pregled kod lekara opšte prakse:

  1. Anamneza: Lekar će sa vama razgovarati o vašoj medicinskoj istoriji, uključujući prethodne bolesti, hirurške intervencije, terapije i porodičnu anamnezu. Takođe ćete razgovarati o trenutnim simptomima, problemima sa zdravljem i promenama u zdravstvenom stanju od poslednjeg pregleda.
  2. Fizički pregled: Lekar će izvršiti fizički pregled kako bi procenio vaše opšte zdravstveno stanje. To uključuje merenje krvnog pritiska, auskultaciju pluća i srca, pregled očiju, ušiju, nosa i grla, palpaciju trbuha, pregled kože, limfnih čvorova i drugih relevantnih procena.
  3. Laboratorijski testovi: Na osnovu anamneze i fizičkog pregleda, lekar može naručiti laboratorijske testove kao što su krvna slika, nivoi holesterola, glikemija i druge analize krvi kako bi procenio zdravlje unutrašnjih organa.
  4. Pitanja i saveti: Lekar će vas pitati o načinu života, uključujući ishranu, fizičku aktivnost, pušenje, konzumiranje alkohola i druge navike. Na osnovu ovih informacija, možete dobiti savete o promenama u načinu života koje mogu poboljšati vaše zdravlje.
  5. Vakcinacija: Ako je potrebno, lekar može pregledati vašu vakcinacionu karticu i preporučiti ažuriranje vakcina.
  6. Recepti i terapija: Ako je potrebno, lekar može propisati lekove ili terapiju za lečenje postojećih problema sa zdravljem.

Kontrolni pregled kod lekara opšte prakse je važan deo preventive i održavanja zdravlja. Ovaj pregled omogućava praćenje zdravstvenog stanja, identifikaciju potencijalnih problema i razgovor sa lekarom o svim pitanjima ili briznama u vezi sa zdravljem. Redovni kontrolni pregledi su ključni za prevenciju i očuvanje zdravlja.

Doktori

Kontrolni pregled lekara opšte prakse

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 1.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻