New Hospital Logo
deco

Kontrolni ORL pregled

Pedijatrija ORL

Kontrolni ORL pregled

je medicinski pregled koji se obavlja nakon prethodnog ORL pregleda ili tretmana kako bi se procenilo kako pacijent reaguje na terapiju ili kako bolest napreduje. Kontrolni pregledi su važni kako bi se pratila efikasnost tretmana, pravilno upravljala hroničnim ORL stanjima, ili kako bi se osiguralo da nema recidiva ili pogoršanja.

Tok kontrolnog ORL pregleda može uključivati:

  1. Anamneza: Specijalista će razgovarati sa pacijentom o njihovim simptomima nakon prethodnog pregleda ili tretmana. Pacijent treba da obavesti specijalistu o svim promenama u simptomima ili eventualnim neželjenim efektima terapije.
  2. Fizički pregled: Specijalista će pažljivo pregledati uši, nos i grlo pacijenta, slično kao i tokom prvog pregleda. Ovaj pregled može otkriti eventualne promene ili poboljšanja u stanju.
  3. Dodatni testovi: U nekim slučajevima, specijalisti mogu preporučiti dodatne testove ili dijagnostičke procedure kako bi bolje procenili stanje. To može uključivati audiometriju za praćenje sluha, endoskopiju za pregled unutrašnjosti nosa i grla ili druge metode.

Na osnovu rezultata kontrolnog pregleda, specijalista ORL će proceniti da li je potrebno prilagoditi terapiju, produžiti terapiju, ili eventualno pružiti dodatne savete ili procedure. Kontrolni pregledi su važan deo dugoročnog upravljanja ORL stanjima kako bi se obezbedilo da pacijent dobija najbolju moguću brigu i lečenje.

Doktori

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Spec. ORL

Saznajte više o doktoru

Kontrolni ORL pregled

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻