New Hospital Logo
deco

Kontrolni kardiološki pregled i EKG sa ehokardiografijom (unutar mesec dana)

Kardiologija

Kontrolni kardiološki pregled koji uključuje EKG (elektrokardiogram) i ehokardiografiju unutar perioda od mesec dana

je sveobuhvatan pregled srca koji se obavlja kako bi se pratio status srčanog zdravlja pacijenta i identifikovale eventualne promene ili komplikacije. Ovaj tip pregleda je posebno koristan za praćenje napretka u lečenju srčanih problema i otkrivanje eventualnih promena u srcu. Evo kako takav pregled obično izgleda:

  1. Prikupljanje anamneze: Kardiolog će razgovarati s vama o vašoj medicinskoj istoriji, simptomima i bilo kakvim promenama u zdravstvenom stanju od poslednjeg pregleda.
  2. Fizički pregled: Lekar će izvršiti fizički pregled, uključujući merenje krvnog pritiska, slušanje srca stetoskopom i obavljanje drugih relevantnih fizičkih procena.
  3. Elektrokardiogram (EKG): EKG će se ponoviti kako bi se uporedili rezultati sa prethodnim i procenila električna aktivnost srca. Ovo pomaže u identifikaciji promena u srcu koje se mogu dogoditi tokom vremena.
  4. Ehokardiografija: Ehokardiografija, ultrazvučni pregled srca, omogućava detaljno ispitivanje srčanih struktura, uključujući srčne komore, ventile, srčani mišić i krvne sudove. Ova procedura može otkriti promene u strukturi ili funkciji srca.
  5. Analiza i plan: Na osnovu svih rezultata pregleda, kardiolog će proceniti stanje vašeg srca i, ako je potrebno, prilagoditi plan lečenja, terapiju ili druge intervencije.

Kontrolni pregled koji uključuje EKG i ehokardiografiju unutar mesec dana omogućava kardiologu da pravovremeno identifikuje bilo kakve promene u srcu i preduzme odgovarajuće korake za lečenje. Ovi pregledi su važni za očuvanje srčanog zdravlja i praćenje napretka u terapiji srčanih problema. Redovno održavanje zakazanih kontrola i praćenje uputstava lekara je ključno za očuvanje zdravlja srca.

Doktori

Kontrolni kardiološki pregled i EKG sa ehokardiografijom (unutar mesec dana)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 6.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻