New Hospital Logo
deco

Konsultacija lekara opšte prakse

Opšta medicina

Konsultacija lekara opšte prakse

predstavlja sastanak pacijenta sa lekarom opšte prakse kako bi se razgovaralo o zdravstvenim problemima, simptomima, pitanjima ili briznama u vezi sa zdravljem. Ova konsultacija može se zakazati radi dijagnoze, lečenja, praćenja postojećih zdravstvenih stanja ili saveta u vezi sa preventivnom negom. Evo šta obično uključuje konsultacija lekara opšte prakse:

  1. Razgovor i istorija bolesti: Lekar će saslušati pacijenta kako bi saznao više o trenutnim simptomima, problemima sa zdravljem i medicinskoj istoriji. Ovaj razgovor može uključivati pitanja o simptomima, trajanju problema, faktorima koji ih pogoršavaju ili olakšavaju, i drugim relevantnim informacijama.
  2. Fizički pregled: Lekar će izvršiti fizički pregled kako bi procenio pacijentovo zdravstveno stanje. To može uključivati merenje krvnog pritiska, auskultaciju srca i pluća, palpaciju trbuha, pregled kože, limfnih čvorova i drugih procena, u zavisnosti od problema sa zdravljem.
  3. Laboratorijski testovi: Na osnovu simptoma i fizičkog pregleda, lekar može naručiti laboratorijske testove, kao što su krvna slika, analize urina, rendgenski snimci ili druge analize, kako bi postavio dijagnozu ili procenio zdravstveno stanje.
  4. Dijagnoza i plan lečenja: Nakon prikupljanja svih relevantnih informacija i testova, lekar postavlja dijagnozu i predlaže plan lečenja. To može uključivati terapiju, promene u načinu života, preporuke za dalje testiranje ili druge terapijske mere.
  5. Saveti i edukacija: Lekar može pružiti savete o upravljanju bolešću, prevenciji, načinu života, ishrani i drugim relevantnim pitanjima.
  6. Pratnja i dalje konsultacije: U nekim slučajevima, pacijent će morati da se redovno sastaje sa lekarom radi praćenja napretka i prilagođavanja terapije ili plana lečenja.

Konsultacija lekara opšte prakse je ključna za očuvanje zdravlja, dijagnozu i lečenje bolesti i upravljanje hroničnim stanjima. Pacijenti se trebaju redovno konsultovati sa svojim lekarima kako bi održavali dobro zdravlje i rešavali eventualne zdravstvene probleme.

Doktori

Konsultacija lekara opšte prakse

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 1.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻