New Hospital Logo
deco

Kompletan ginekološki pregled za postupak VTO (ginekološki pregled sa 3D UZ)

Priprema VTO

Kompletan ginekološki pregled u okviru postupka vantelesne oplodnje (VTO)

može da uključuje različite komponente kako bi se temeljno procenilo reproduktivno zdravlje žene i stvorili optimalni uslovi za uspešan VTO postupak. Jedna od dodatnih komponenti ovog pregleda može biti 3D ultrazvuk (trodimenzionalni ultrazvuk), koji pruža detaljniji prikaz reproduktivnih organa. Evo šta obično uključuje ovakav pregled:

  1. Pregled anamneze: Lekar će razgovarati sa pacijentkinjom kako bi saznao o njenim medicinskim i reproduktivnim istorijama, prethodnim trudnoćama, ginekološkim operacijama, menstrualnim ciklusima, kontracepciji i drugim relevantnim informacijama.
  2. Ginekološki pregled: Ovo uključuje standardni ginekološki pregled uključujući pregled spoljnih genitalija, cerviksa, vagine i materice. Lekar će tražiti eventualne abnormalnosti ili infekcije.
  3. Papa test: Lekar će obaviti Pap test (Papanicolaou test) kako bi proverio cerviks na prisustvo abnormalnih ćelija koje mogu ukazivati na rizik od karcinoma cerviksa.
  4. Transvaginalni ultrazvuk (TVU): Ovaj deo pregleda uključuje transvaginalni ultrazvuk, koji omogućava detaljan pregled jajnika, materice i okolnih struktura. Ovaj ultrazvuk može identifikovati policistične jajnike, ciste i druge probleme koji mogu uticati na plodnost.
  5. Histeroskopija: Ovaj postupak može biti uključen kako bi se direktno pregledao unutrašnji deo materice (endometrijum) putem tankog optičkog uređaja zvanog histeroskop. Histeroskopija pomaže u identifikaciji polipa, fibroida, adhezija i drugih problema u materici koji mogu ometati implantaciju embriona.
  6. 3D ultrazvuk (trodimenzionalni ultrazvuk): Ovaj specifični tip ultrazvuka omogućava detaljniji i trodimenzionalni prikaz reproduktivnih organa, uključujući matericu i jajnike. To može pomoći u identifikaciji anatomskih varijacija i problema koji bi mogli uticati na uspeh VTO postupka.
  7. Laboratorijski testovi: Uzimanje krvi za analizu nivoa hormona, kao što su hormoni koji regulišu ovulaciju, može biti deo pripreme za VTO.

Nakon ovog sveobuhvatnog pregleda, lekar će raditi na postavljanju dijagnoze i razvoju personalizovanog plana za VTO postupak. Ovo uključuje izbor odgovarajućeg protokola stimulacije ovarijuma, praćenje razvoja folikula i odabir optimalnog trenutka za uzimanje jajnih ćelija, kao i druge korake u procesu VTO. Važno je da se žena oseća informisano i udobno tokom celog procesa, a ginekolog će pružiti sve potrebne informacije i podršku.

Doktori

Kompletan ginekološki pregled za postupak VTO (ginekološki pregled sa 3D UZ)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 7.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻