New Hospital Logo
deco

Kolonoskopija (sa anestezijom)

Gastroenterologija

Kolonoskopija

je medicinska procedura koja se koristi za pregled unutrašnjosti debelog creva (kolona) radi dijagnostike ili lečenja različitih crevnih problema. Ova procedura se obično izvodi uz upotrebu fleksibilnog instrumenta nazvanog kolonoskop, koji se umetne kroz analni otvor pacijenta i omogućava lekaru da pregleda unutrašnjost creva.

Anestezija se može primeniti tokom kolonoskopije kako bi se pacijentu olakšao postupak i smanjila nelagodnost ili bol tokom procedure. Postoje različite vrste anestezije koje se mogu koristiti:

  1. Sedacija: Sedacija je oblik anestezije u kojoj se pacijentu daje sedativ kako bi se umanjila anksioznost i opuštenost tokom procedure. Pacijent obično ostaje budan, ali se oseća opušteno i manje svestan samog postupka.
  2. Opšta anestezija: Ponekad se koristi opšta anestezija, što znači da pacijent biva potpuno uspavan tokom kolonoskopije. Ovo se obično primenjuje u specifičnim slučajevima, kao što su komplikacije ili kod pacijenata sa posebnim potrebama.

Prednost anestezije tokom kolonoskopije je da može pomoći pacijentu da se oseća udobnije i manje zabrinuto tokom procedure. Ovo može pomoći i lekaru da obavi detaljniji pregled creva, jer pacijent ostaje miran i nepokretan. Važno je napomenuti da je upotreba anestezije uvek pod nadzorom medicinskog osoblja, a pacijent će biti pažljivo pratio tokom celog postupka.

Pre nego što se odlučite za kolonoskopiju sa anestezijom, trebali biste se konsultovati sa svojim lekarom koji će proceniti vaše potrebe i odlučiti koji oblik anestezije je najprikladniji u vašem slučaju. Takođe, obavezno razgovarajte sa svojim lekarom o svim pitanjima ili zabrinutostima koje imate u vezi sa ovom procedurom kako biste se pripremili na najbolji način.

Doktori

Kolonoskopija (sa anestezijom)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 22.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻