New Hospital Logo
deco

Kapsulotomija sa mrežicom

Hirurgija dojke

Kapsulotomija sa mrežicom

može se odnositi na medicinski postupak u kojem se vrši otvaranje ili incizija kapsule, uz istovremeno postavljanje mreže ili proteze radi podrške ili ojačavanja strukture. Ovaj postupak može se primeniti u različitim medicinskim kontekstima, a značenje će zavisiti od organa ili dela tela na koji se odnosi. Evo nekoliko primera:
 1. Kapsulotomija sa mrežicom u oftalmologiji:

  • Opis procedure: U kontekstu operacije katarakte, kapsulotomija sa mrežicom može podrazumevati otvaranje zadnje kapsule leće, uz istovremeno postavljanje intraokularne mrežice koja podržava strukturu oka.
  • Indikacije: Ova procedura se može primeniti u složenim slučajevima katarakte kako bi se ojačala zadnja kapsula leće.
 2. Kapsulotomija sa mrežicom u plastičnoj hirurgiji:

  • Opis procedure: U plastičnoj hirurgiji, kapsulotomija sa mrežicom može se koristiti u kontekstu postavljanja mreže ili proteze tokom procedure poput augmentacije dojki.
  • Indikacije: Ovaj postupak može se koristiti za podršku i ojačavanje tkiva oko implanta i sprečavanje stvaranja ožiljaka ili deformacija.
 3. Kapsulotomija sa mrežicom u hirurgiji zglobova:

  • Opis procedure: Kapsulotomija sa mrežicom u hirurgiji zglobova može se primeniti kako bi se otvorila kapsula zgloba, a zatim postavila mreža kako bi se ojačao zglob ili podržala rehabilitacija.
  • Indikacije: Koristi se u određenim slučajevima ozbiljnih povreda ili degenerativnih bolesti zglobova.

Ovi su primeri i treba napomenuti da je specifična procedura zavisna od konteksta i potreba pacijenta. Uvek je važno razgovarati sa lekarom kako bi se dobile detaljnije informacije o proceduri, indikacijama i očekivanim rezultatima.

Doktori

Kapsulotomija sa mrežicom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 225.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻