New Hospital Logo
deco

Jednostrana vulvektomija

Ginekološke operacije

Jednostrana vulvektomija

je hirurški postupak koji podrazumeva uklanjanje samo jedne strane vulve, što je spoljašnji deo ženskih genitalija. Ovaj postupak se može izvesti iz različitih razloga, uključujući medicinske indikacije i hirurške intervencije radi uklanjanja patoloških promena.

Evo nekoliko razloga zbog kojih se može izvesti jednostrana vulvektomija:

  1. Karcinom vulve: Jedna od glavnih medicinskih indikacija za ovaj postupak je prisustvo karcinoma vulve, koji se može razviti na jednoj strani vulve. U tom slučaju, jednostrana vulvektomija se izvodi kako bi se uklonila zahvaćena strana vulve.
  2. Rekonstrukcija vulve: Ponekad se vulvektomija izvodi kao deo rekonstruktivnog postupka nakon hirurškog uklanjanja karcinoma ili patoloških promena. Cilj je očuvati što više funkcionalnosti i estetike vulve.
  3. Drugi medicinski problemi: Postoje i drugi medicinski problemi kao što su velike ciste, apcesi ili ozbiljni benigni tumori koji se mogu pojaviti na jednoj strani vulve i koji zahtevaju hirurško uklanjanje.

Jednostrana vulvektomija je ozbiljan hirurški postupak koji obično zahteva pažljivo planiranje i izvođenje. Cilj je da se ukloni samo oboleli deo vulve, čuvajući što je više moguće zdravog tkiva. Nakon postupka, pacijentkinja će morati da se oporavi i sledi upute lekara o postoperativnoj nezi.

Odluka o izvođenju jednostrane vulvektomije zavisi od specifičnih medicinskih indikacija i situacija. Važno je da pacijentkinja detaljno razgovara sa svojim ginekologom ili onkologom kako bi razumela razloge za postupak i potencijalne posledice.

Doktori

Jednostrana vulvektomija

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 160.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻