New Hospital Logo
deco

Ispiranje ušiju

Opšta pedijatrija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete.

 

Ispiranje ušiju

ili otaliranje, je postupak koji se obavlja kako bi se uklonila višak cerumenske (ušne) sekrecije, poznate kao ušni vosak, iz spoljnog ušnog kanala. Ovo je često rutinski postupak koji se može obavljati u pedijatrijskoj praksi ili od strane ORL lekara (otorinolaringologa). Evo kako se obavlja ispiranje ušiju:

  1. Priprema: Pre samog postupka, lekar će obaviti anamnezu kako bi utvrdio da li je dete imalo probleme sa ušima, infekcije u ušima ili alergije na prethodno ispiranje. Takođe će se raspitati o simptomima kao što su svrab, bol ili osećaj zapušenosti u ušima.
  2. Pregled ušnog kanala: Lekar će pažljivo pregledati ušni kanal pomoću otoskopa, uređaja koji omogućava pregled unutar ušiju. Ovo je važno kako bi se utvrdila priroda problema, prisustvo viška cerumena i da li postoji eventualna infekcija ili povreda.
  3. Ispiranje: Ako je utvrđeno da postoji višak cerumena koji treba ukloniti, lekar će koristiti poseban uređaj, obično nazvan „slušalica za ispiranje“ ili „ušna šprica,“ da pažljivo ubaci mlaku vodu u ušni kanal. Ova voda će omekšati cerumen, što će olakšati njegovo ispiranje.
  4. Ispiranje cerumena: Nakon što se cerumen omekša, lekar pažljivo ispira uho da bi se uklonila višak cerumenske sekrecije. Ovaj postupak se može ponavljati prema potrebi.
  5. Završni pregled: Nakon ispiranja, lekar će ponoviti pregled ušnog kanala kako bi se uverio da je cerumen uspešno uklonjen i da nema povreda ili infekcija.

Ispiranje ušiju obično nije bolno, mada neka deca mogu osećati blago nelagodnost. Važno je napomenuti da se ispiranje ušiju ne sme obavljati kod dece sa perforacijom bubne opne (rupom u bubnoj opni) ili kod onih koji imaju istoriju operacija ušiju. Takođe, treba biti oprezan kako bi se izbegle povrede ušnog kanala ili bubne opne. Pre nego što se odlučite za ispiranje ušiju vašeg deteta, konsultujte se sa pedijatrom ili ORL lekarom kako biste utvrdili da li je to potrebno i bezbedno.

Doktori

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Spec. ORL

Saznajte više o doktoru

Ispiranje ušiju

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 1.200 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻