New Hospital Logo
deco

Incizija apscesne kolekcije u opštoj anesteziji

Opšta hirurgija

Incizija apscesne kolekcije u opštoj anesteziji

je medicinski postupak u kojem pacijent biva potpuno uspavan i neosetljiv na bol tokom operacije uklanjanja apscesa. Ova procedura se obično primenjuje kada je apsces velik, duboko smešten ili zahteva pažljivu hiruršku intervenciju. Evo kako obično izgleda ovaj postupak:

  1. Priprema pacijenta: Pre operacije, pacijent se pažljivo priprema. To može uključivati preoperativnu evaluaciju, laboratorijske testove i razgovor sa anesteziologom kako bi se odredila sigurna doza opšte anestezije.
  2. Opšta anestezija: Na dan operacije, pacijent će biti prebačen u operacionu salu. Anesteziolog će primeniti opštu anesteziju, što znači da će pacijent biti potpuno uspavan i neće osećati bol ili nelagodnost tokom operacije.
  3. Incizija: Nakon uspavljivanja pacijenta, hirurg će pristupiti apscesu i napraviti rez ili inciziju na koži iznad apscesa. Ovo omogućava pristup gnojnoj kolekciji unutar tela.
  4. Drenaža: Nakon incizije, hirurg koristi odgovarajuće instrumente za drenažu gnoja iz apscesa. Gnoj se pažljivo uklanja kako bi se omogućila drenaža i smanjenje infekcije.
  5. Ispitivanje i čišćenje: Hirurg pažljivo pregledava unutrašnjost apscesa kako bi se uverio da je sav gnoj uklonjen. Nakon toga, ranu se čisti i može se primeniti antiseptik.
  6. Zatvaranje rane (opciono): U nekim slučajevima, ranu se može zatvoriti šavovima ili se može ostaviti otvorenom kako bi se omogućila dalja drenaža i zarastanje.
  7. Dressiranje rane: Rana se prekriva sterilnim gazama i oblači se sterilnim oblogama kako bi se zaštitila od kontaminacije.
  8. Oporavak: Nakon postupka, pacijent će biti prebačen u prostoriju za oporavak, gde će biti pažljivo nadziran dok ne prođe efekat opšte anestezije. Oporavak nakon incizije apscesne kolekcije u opštoj anesteziji može varirati, ali pacijent će dobiti upute o nezi rane, uzimanju antibiotika ako je potrebno, i praćenju eventualnih komplikacija.

Incizija apscesne kolekcije u opštoj anesteziji omogućava precizan postupak bez neprijatnosti ili bola za pacijenta. Važno je da se operacija izvodi u kontrolisanim uslovima, a pacijent će biti pod nadzorom stručnog medicinskog tima tokom celog procesa.

Doktori

Incizija apscesne kolekcije u opštoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 20.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻