New Hospital Logo
deco

Incizija apscesne kolekcije u lokalnoj anesteziji

Opšta hirurgija

Incizija apscesne kolekcije u lokalnoj anesteziji je medicinski postupak koji se koristi za otvaranje i drenažu apscesa, što je gnojna infekcija ili nakupljanje gnoja unutar tkiva ili organa. Ovaj postupak se obavlja kako bi se uklonila infekcija i smanjila bol i oticanje. Evo kako se obično izvodi incizija apscesne kolekcije u lokalnoj anesteziji:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent se priprema za postupak, što može uključivati informacije o samom postupku, saglasnost za tretman, i pripremu kože oko apscesa. Takođe, može mu se ponuditi oralna sedacija ako je anksiozan.
  2. Lokalna anestezija: Pre nego što se izvrši incizija, područje oko apscesa se pažljivo čisti i sterilizuje. Zatim se primenjuje lokalna anestezija kako bi se obezbedilo da pacijent ne oseća bol tokom postupka. Lokalna anestezija može se primeniti putem injekcije oko apscesa.
  3. Incizija: Nakon što je anestezija stupila na snagu, hirurg pažljivo pravi rez ili inciziju na koži iznad apscesa. Ovo omogućava pristup gnojnoj kolekciji unutar tela.
  4. Drenaža: Nakon incizije, hirurg koristi odgovarajuće instrumente za drenažu gnoja iz apscesa. Gnoj se pažljivo uklanja kako bi se omogućila drenaža i smanjenje infekcije.
  5. Ispitivanje i čišćenje: Hirurg može pažljivo pregledati unutrašnjost apscesa kako bi se uverio da je sav gnoj uklonjen. Nakon toga, ranu se čisti i može se primeniti antiseptik.
  6. Zatvaranje rane (opciono): U nekim slučajevima, ranu se može zatvoriti šavovima ili se može ostaviti otvorenom kako bi se omogućila dalja drenaža i zarastanje.
  7. Dressiranje rane: Rana se prekriva sterilnim gazama i oblači se sterilnim oblogama kako bi se zaštitila od kontaminacije.
  8. Oporavak: Nakon postupka, pacijent se može prebaciti u prostoriju za oporavak. Oporavak nakon incizije apscesne kolekcije obično nije dugačak, ali pacijent će dobiti upute o nezi rane, uzimanju antibiotika ako je potrebno, i praćenju eventualnih komplikacija.

Važno je napomenuti da je incizija apscesne kolekcije u lokalnoj anesteziji obično bezbedan postupak, ali se pacijent mora pažljivo pratiti tokom oporavka kako bi se sprečile komplikacije i osiguralo potpuno zarastanje rane.

Doktori

Incizija apscesne kolekcije u lokalnoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 12.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.