New Hospital Logo
deco

Hladno hirurška-klasična konizacija grlića materice

Ginekološke operacije

Hladno hirurška klasična konizacija grlića materice

je hirurški postupak koji se izvodi kako bi se uklonila konusna sekcija tkiva sa grlića materice. Ova procedura se često izvodi kako bi se lečili ili dijagnostikovali različiti ginekološki problemi, uključujući prekancerozne promene na grliću materice ili tumorske lezije.

Evo osnovnih koraka u postupku hladno hirurške klasične konizacije grlića materice:

  1. Priprema: Pre početka postupka, pacijentkinja će obaviti osnovni pregled i razgovarati sa svojim ginekologom kako bi se utvrdila dijagnoza i planirao postupak. Ponekad se pre postupka izvode biopsija ili kolposkopija radi dodatne dijagnostike.
  2. Anestezija: Hladno hirurška klasična konizacija se obično izvodi pod lokalnom anestezijom kako bi se omogućilo bezbolno izvođenje postupka. Anestezija se primenjuje na grlić materice i okolno tkivo.
  3. Konizacija: Hirurg će koristiti poseban instrument, kao što je skalpel, da pažljivo odseče konusni deo tkiva sa grlića materice. Cilj je uklanjanje sumnjivih ćelija ili promena i/ili uzimanje uzoraka za dalju analizu.
  4. Zatvaranje rane: Nakon konizacije, hirurg će pažljivo zatvoriti ranu šavovima ili drugim tehnikama kako bi se omogućilo pravilno zarastanje.
  5. Oporavak: Oporavak od hladno hirurške klasične konizacije obično traje nekoliko dana do nekoliko nedelja. Pacijentkinja će morati slediti upute lekara o postoperativnoj nezi, uključujući izbegavanje napora, seksualnih odnosa i drugih aktivnosti tokom određenog vremena.

Hladno hirurška klasična konizacija grlića materice se obavlja kako bi se uklonile patološke promene, dijagnostikovale prekancerozne ili tumorske lezije i sprečilo širenje raka grlića materice. Odluka o izvođenju ovog postupka treba da bude rezultat razgovora između pacijentkinje i njenog ginekologa kako bi se razmotrili svi faktori i potrebe za intervencijom. Važno je da pacijentkinja bude potpuno informisana o postupku i njegovim mogućim posledicama.

 

 

Doktori

Hladno hirurška-klasična konizacija grlića materice

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 120.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻