New Hospital Logo
deco

Hirurško vađenje veće burze u lokalnoj anesteziji

ortopedija

Hirurško vađenje veće burze

(vrećice ispunjene tečnošću) u lokalnoj anesteziji može biti složeniji postupak u odnosu na uklanjanje manje burze, ali i dalje se često izvodi u ambulantnim uslovima. Evo osnovnih koraka za hirurško vađenje veće burze u lokalnoj anesteziji:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti postavljen u udobnom položaju na operacionom stolu, a hirurg će objasniti postupak i odgovarati na pitanja pacijenta.
  2. Lokalna anestezija: Pre nego što se započne hirurški postupak, hirurg će primeniti lokalni anestetik na područje gde se burza nalazi. Ovo će omamiti područje i sprečiti osećaj bola tokom postupka.
  3. Sterilizacija: Hirurg će pažljivo sterilizovati područje oko mesta gde se burza nalazi kako bi se smanjio rizik od infekcije.
  4. Incizija: Nakon što anestezija postigne pun efekat, hirurg će napraviti inciziju iznad burze kako bi se stekao pristup vrećici.
  5. Vađenje burze: Hirurg će pažljivo izvaditi veću burzu i njenu tečnost. Burza će biti uklonjena u potpunosti.
  6. Provera i završetak: Nakon što je burza uklonjena, hirurg će pažljivo pregledati područje kako bi se uverio da su svi delovi burze uklonjeni i da nema komplikacija.
  7. Zbrinjavanje rane: Veća incizija će biti zatvorena šavovima, lepkom za kožu ili sterilnim zavojem kako bi se sprečila infekcija i omogućio brži oporavak.
  8. Saveti za negu: Pacijentu će biti pruženi saveti o postoperativnoj nezi, uključujući brigu o rani, promenu obloga i eventualne upute o lekovima ili ograničenjima aktivnosti.

Hirurško vađenje veće burze u lokalnoj anesteziji može zahtevati više vremena i pažljivog rukovanja, ali je i dalje relativno bezbolan postupak. Pacijent obično može odmah nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima nakon zahvata, uz pridržavanje uputa lekara o postoperativnoj nezi i praćenju. Važno je pridržavati se uputa kako biste osigurali brz i bezbolan oporavak.

Doktori

Hirurško vađenje veće burze u lokalnoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 36.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻