New Hospital Logo
deco

Hirurško vađenje manje burze u lokalnoj anesteziji

ortopedija

Hirurško vađenje manje burze

(vrećice ispunjene tečnošću koja se obično formira između tetiva i kostiju) u lokalnoj anesteziji je relativno jednostavan hirurški postupak koji se obavlja kako bi se uklonila burza radi ublažavanja simptoma ili sprečavanja daljeg iritiranja. Ovaj postupak obično traje kratko i obavlja se u ambulantnim uslovima. Evo osnovnih koraka za hirurško vađenje manje burze u lokalnoj anesteziji:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti postavljen u udobnom položaju na operacionom stolu, a hirurg će objasniti postupak i odgovarati na pitanja pacijenta.
  2. Lokalna anestezija: Pre nego što se započne hirurški postupak, hirurg će primeniti lokalni anestetik na područje gde se burza nalazi. Ovo će omamiti područje i sprečiti osećaj bola tokom postupka.
  3. Sterilizacija: Hirurg će temeljno sterilizovati područje oko mesta gde se burza nalazi kako bi se smanjio rizik od infekcije.
  4. Incizija: Nakon što anestezija postigne pun efekat, hirurg će napraviti malu inciziju iznad burze kako bi se stekao pristup vrećici.
  5. Vađenje burze: Hirurg će pažljivo izvaditi burzu i njen sadržaj. Burza će biti uklonjena u potpunosti.
  6. Provera i završetak: Nakon što je burza uklonjena, hirurg će pažljivo pregledati područje kako bi se uverio da su svi delovi burze uklonjeni i da nema komplikacija.
  7. Zbrinjavanje rane: Mali rez će biti zatvoren šavovima, lepkom za kožu ili sterilnim zavojem kako bi se sprečila infekcija i omogućio brži oporavak.
  8. Saveti za negu: Pacijentu će biti pruženi saveti o postoperativnoj nezi, uključujući brigu o rani, promenu obloga i eventualne upute o lekovima ili ograničenjima aktivnosti.

Hirurško vađenje manje burze u lokalnoj anesteziji obično je brz i bezbolan postupak, a pacijent može obično odmah nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima, uz odgovarajuće upute o postoperativnoj nezi i praćenju. Važno je pridržavati se uputa lekara kako biste osigurali bezbolan oporavak i izbegli komplikacije.

Doktori

Hirurško vađenje manje burze u lokalnoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 20.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻