New Hospital Logo
deco

 Hirurška korekcija ožiljaka (manji)

Koža

Hirurška korekcija ožiljaka

je postupak koji se koristi kako bi se smanjila vidljivost ožiljaka ili poboljšao izgled kože na mestu gde je došlo do povrede, operacije ili opekotine. Postoje različite metode za korekciju ožiljaka:

  1. Keloidi i hipertrofični ožiljci: Ovi ožiljci mogu se tretirati raznim tehnikama, uključujući operativno uklanjanje, steroidne injekcije, lasersku terapiju ili korišćenje silikonskih gelova.
  2. Rekonstruktivna hirurgija: Za duboke ožiljke ili ožiljke koji uzrokuju funkcionalne probleme, poput ograničene pokretljivosti, može se koristiti hirurška rekonstrukcija kako bi se poboljšao izgled i funkcija oštećenog područja kože.
  3. Dermabrazija: Ovo je postupak u kojem se gornji sloj kože uklanja pomoću brusnog alata kako bi se poboljšao izgled ožiljaka.
  4. Laseri: Različite vrste lasera mogu se koristiti za tretiranje ožiljaka, uključujući ablacijske (koji uklanjaju površinski sloj kože) i neablativne (koji deluju dublje u koži) laseri.
  5. Injekcije ili gelovi: Upotreba injekcija, kao što su steroidi, ili primena gelova i krema koje promovišu zarastanje i smanjuju vidljivost ožiljaka takođe mogu pomoći.

Važno je da se pristup korekciji ožiljaka odredi individualno, jer različite tehnike mogu biti efikasnije za različite vrste ožiljaka i kožnih promena. Hirurg ili dermatolog će proceniti vrstu ožiljaka i preporučiti najbolji tretman za svakog pacijenta.

Doktori

 Hirurška korekcija ožiljaka (manji)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 30.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻