New Hospital Logo
deco

Ginekološka konsultacija

Opšta ginekologija

Ginekološka konsultacija

je sastanak sa specijalistom za ginekologiju, ginekologom, radi procene i rešavanja pitanja vezanih za zdravlje ženskih reproduktivnih organa i opšte ginekološko zdravlje. Ova konsultacija može da se odnosi na širok spektar problema, uključujući kontracepciju, menstruacione probleme, neplodnost, trudnoću, seksualno zdravlje i druge ginekološke poteškoće.

Evo šta obično možete očekivati tokom ginekološke konsultacije:

  1. Pregled anamneze: Prvi korak je razgovor između pacijentkinje i ginekologa. Lekar će postavljati pitanja o medicinskoj istoriji pacijentkinje, uključujući prethodne ginekološke probleme, operacije, trudnoće, porođaje, menstrualni ciklus, seksualnu aktivnost, kontracepciju i druge relevantne informacije.
  2. Fizički pregled: Ginekolog će izvršiti fizički pregled, koji može da uključuje pregled spoljnih genitalija, cerviksa, vagine, materice i jajnika. Tokom pregleda, lekar će tražiti eventualne abnormalnosti ili infekcije.
  3. Papa test (Papanicolaou test): Ovaj test se obavlja kako bi se proverio cerviks na prisustvo abnormalnih ćelija koje mogu ukazivati na rizik od karcinoma cerviksa. Uzimanje brisa cerviksa je rutinski deo ginekološkog pregleda.
  4. Laboratorijski testovi: Ginekolog može naložiti određene laboratorijske testove, uključujući analizu krvi ili uzimanje brisa za testiranje na seksualno prenosive infekcije (SPI).
  5. Diskusija o kontracepciji: Ako je to relevantno, ginekolog može razgovarati o različitim metodama kontracepcije i pomoći pacijentkinji da odabere odgovarajuću opciju, ako je to potrebno.
  6. Saveti i planiranje: Na osnovu informacija prikupljenih tokom konsultacije, lekar će pružiti savete o zdravstvenim problemima i planirati dalje korake za lečenje ili praćenje. Ovo može uključivati preporuke za dodatne pretrage, terapiju ili postupke.
  7. Pitanja i edukacija: Pacijentkinja je ohrabrena da postavlja pitanja i izrazi svoje brige ili potrebe tokom konsultacije. Ginekolog će pružiti odgovore i edukovati pacijentkinju o svim relevantnim pitanjima.

Ginekološka konsultacija je važan korak za očuvanje i unapređenje ženskog reproduktivnog zdravlja. Redovni pregledi kod ginekologa su ključni za prevenciju, rano otkrivanje i lečenje ginekoloških problema. Pacijentkinje treba da se osećaju udobno i slobodno da razgovaraju sa svojim ginekologom o svim svojim zdravstvenim pitanjima i brigama.

Doktori

Ginekološka konsultacija

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻