New Hospital Logo
deco

Gastroskopija(sa anestezijom)

Gastroenterologija

Gastroskopija sa anestezijom

takođe poznata kao gastroskopija pod opštom anestezijom, je medicinska procedura koja se koristi za vizualizaciju i procenu unutrašnjosti jednjaka, želuca i početnog dela tankog creva (duodenuma) s korišćenjem fleksibilnog instrumenta poznatog kao gastroskop ili endoskop. Ova verzija postupka uključuje upotrebu opšte anestezije kako bi se pacijent potpuno omamio i tako obezbedila udobnost i odsustvo nelagodnosti tokom postupka. Evo osnovnih koraka koji obuhvataju gastroskopiju sa anestezijom:

  1. Priprema: Pre pregleda, medicinski tim će uzeti osnovne informacije o pacijentu i sprovedeni će biti protokoli za bezbednost anestezije. Pacijent će biti upoznat s procedurom i potrebno je potpisivanje saglasnosti za postupak.
  2. Anestezija: Pacijent će biti potpuno omamljen opštom anestezijom. Anestezija će biti primenjena od strane anesteziologa, a pacijent će biti pod pažljivim nadzorom tokom celog postupka kako bi se osigurala bezbednost.
  3. Uvođenje gastroskopa: Kada pacijent bude pod anestezijom, gastroskop će se pažljivo umetnuti kroz usta i spustiti niz jednjak prema želucu i duodenumu. Pacijent neće osećati nelagodnost ili bol tokom ovog dela postupka.
  4. Vizualizacija i procena: Kroz gastroskop će se prenositi slika unutrašnjosti jednjaka, želuca i duodenuma na monitor, kako bi lekar mogao pažljivo pregledati organe i tražiti patološke promene ili probleme.
  5. Završetak postupka: Nakon što lekar završi vizualizaciju i procenu, gastroskop će se pažljivo povući iz tela pacijenta.
  6. Buđenje iz anestezije: Nakon završetka postupka, pacijent će se postepeno buditi iz opšte anestezije. Biće pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja kako bi se osigurala sigurnost tokom procesa buđenja.
  7. Saveti i praćenje: Nakon postupka, pacijent će dobiti savete i upute o daljim koracima i praćenju.

Gastroskopija sa anestezijom omogućava pacijentu da bude potpuno opušten i bezbolan tokom postupka, a medicinskom timu omogućava detaljan pregled gastrointestinalnog trakta. Ova verzija gastroskopije često se primenjuje kod dece, osoba koje imaju problema sa tolerancijom endoskopskih procedura bez anestezije ili kada su potrebni duži i komplikovaniji postupci.

Doktori

Gastroskopija(sa anestezijom)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 18.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻