New Hospital Logo
deco

Pregled lekara specijaliste gastroenterologa

Gastroenterologija

Pregled lekara specijaliste gastroenterologa

je medicinski pregled koji se izvodi kako bi se dijagnostikovali i lečili problemi i bolesti povezane sa gastrointestinalnim (digestivnim) sistemom. Gastroenterolog je lekar specijaliziran za dijagnozu i lečenje stanja kao što su bolesti želuca, tankog i debelog creva, jetre, pankreasa i žučne kese. Evo šta možete očekivati tokom pregleda kod gastroenterologa:

  1. Priprema i anamneza: Pre samog pregleda, medicinska sestra ili medicinski asistent će uzeti vaše osnovne podatke i istoriju bolesti. Takođe će vas upitati o trenutnim simptomima, prethodnim bolestima, hirurškim intervencijama, alergijama na lekove i drugim relevantnim informacijama.
  2. Pregled: Gastroenterolog će obaviti fizički pregled, uključujući palpaciju trbuha, slušanje stomaka stetoskopom i bilo koji drugi pregled koji je potreban za procenu vašeg stanja. Možda će vas uputiti na specifične testove kao što su endoskopija (gornja ili donja), kolonoskopija, ultrazvuk, CT ili druge dijagnostičke procedure kako bi se postavila tačna dijagnoza.
  3. Razgovor i analiza simptoma: Gastroenterolog će pažljivo razgovarati s vama o vašim simptomima, trajanju i intenzitetu, kao i o bilo kojim promenama u apetitu, telesnoj masi i drugim faktorima koji se tiču vašeg gastrointestinalnog zdravlja.
  4. Postavljanje dijagnoze: Na osnovu prikupljenih informacija i rezultata testova, gastroenterolog će postaviti dijagnozu i razgovarati s vama o planu lečenja i opcijama za upravljanje vašim stanjem.
  5. Dijalog i pitanja: Tokom pregleda, važno je postavljati pitanja i izražavati svoje brige ili nedoumice kako biste bolje razumeli svoje stanje i lečenje.
  6. Preporuke i terapija: Na kraju pregleda, gastroenterolog će vam pružiti preporuke za lečenje i uputiti vas na potrebne korake kako biste se nosili sa svojim gastrointestinalnim problemima.

Pregled kod gastroenterologa može biti rutinski ili se može zakazati kako biste istražili specifične probleme. Važno je da budete iskreni prema svom lekaru i da sledite njegove smernice kako biste obezbedili najbolju moguću brigu za vaše gastrointestinalno zdravlje.

Doktori

Pregled lekara specijaliste gastroenterologa

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 5.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻