New Hospital Logo
deco

Gastroenterološki pregled

Pedijatrijska gastroenterologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete.

 

Gastroenterološki pregled

je pregled koji se obavlja kod gastroenterologa, specijaliste za bolesti gastrointestinalnog trakta, uključujući želudac, creva, jetru, žučnu kesu, pankreas i druge organe sistema za varenje. Ovaj pregled je obavezan za pacijente koji imaju gastrointestinalne simptome, poremećaje ili bolesti. Evo šta obično obuhvata gastroenterološki pregled:

  1. Anamneza i intervju: Gastroenterolog će postaviti pitanja o vašim simptomima, istoriji bolesti, ishrani, načinu života i porodičnoj anamnezi. Važno je da detaljno izložite svoje simptome, uključujući probleme sa varenjem, bol u stomaku, promene u stolici, povraćanje, gubitak telesne mase i druge gastrointestinalne tegobe.
  2. Fizički pregled: Gastroenterolog će obaviti fizički pregled kako bi procenio znakove i simptome povezane sa gastrointestinalnim problemima. Ovo može uključivati palpaciju trbuha, proveru jetre, slezine i drugih organa u trbušnoj šupljini, kao i merenje krvnog pritiska.
  3. Endoskopija: Endoskopija je postupak koji omogućava direktan pregled unutrašnjosti gastrointestinalnog trakta. Može se obaviti gastroskopija (pregled želuca) ili kolonoskopija (pregled debelog creva). Ovi pregledi se često koriste za dijagnozu i praćenje gastrointestinalnih bolesti.
  4. Laboratorijski testovi: Gastroenterolog će često naručiti laboratorijske testove, kao što su testovi na krv, stolicu ili testovi funkcije jetre, kako bi se identifikovali problemi ili poremećaji u gastrointestinalnom traktu.
  5. Radiološke procedure: U nekim slučajevima, može biti potrebno izvršiti radiološke procedure kao što su rendgenski pregled stomaka, CT ili MRI skeniranje radi bolje dijagnostike i praćenja problema u gastrointestinalnom traktu.
  6. Terapija i upravljanje: Na osnovu rezultata pregleda i testova, gastroenterolog će postaviti dijagnozu i preporučiti odgovarajući tretman. Terapija može uključivati lekove, promenu ishrane, preporuke o načinu života i, u nekim slučajevima, hirurške intervencije.

Gastroenterološki pregled je od suštinskog značaja za dijagnozu i lečenje različitih gastrointestinalnih bolesti, uključujući želudačne čireve, sindrom iritabilnog creva, inflamatorne bolesti creva, bolesti jetre, pankreatitis i mnoge druge. Redovni gastroenterološki pregledi su ključni za očuvanje zdravlja gastrointestinalnog trakta.

 

Doktori

dr Jela Tošić

dr Jela Tošić

Spec.pedijatrije, gastroenterohepatolog

Saznajte više o doktoru

Gastroenterološki pregled

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 6.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻