New Hospital Logo
deco

Endokrinološki pregled

Pedijatrijska endokrinologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Endokrinološki pregled

je pregled koji obavlja endokrinolog, specijalista za hormonske poremećaje i bolesti endokrinog sistema. Endokrini sistem je odgovoran za regulaciju različitih funkcija u telu putem hormona, a endokrinološki pregled se fokusira na procenu i lečenje poremećaja povezanih sa hormonima. Evo šta obično obuhvata endokrinološki pregled:

  1. Intervju i anamneza: Endokrinolog će postavljati pitanja o vašim simptomima, istoriji bolesti, porodičnoj anamnezi i drugim relevantnim faktorima. Važno je da detaljno razgovarate o simptomima kao što su promene u telesnoj težini, nivoima energije, apetitu, promenama u koži, problemima sa spavanjem, menstrualnim ciklusom i drugim mogućim znakovima poremećaja endokrinog sistema.
  2. Fizički pregled: Endokrinolog će obaviti fizički pregled koji se fokusira na procenu znakova i simptoma povezanih sa hormonalnim poremećajima. Ovo može uključivati palpaciju štitaste žlezde, proveru kože, procenu telesne težine i merenje krvnog pritiska.
  3. Laboratorijski testovi: Endokrinolozi često naručuju laboratorijske testove kako bi merili nivoe hormona u krvi. Ovi testovi uključuju testove štitaste žlezde (npr. TSH, T3, T4), testove na hormone hipofize (npr. ACTH, GH, prolaktin), testove na hormone nadbubrežnih žlezda (npr. kortizol, aldosteron), testove na hormone polnih žlezda (npr. estrogen, testosteron) i mnoge druge.
  4. Dodatne dijagnostičke procedure: U nekim slučajevima, endokrinolog može preporučiti dodatne dijagnostičke procedure kao što su ultrazvuk štitaste žlezde, scintigrafija, biopsija, CT skeniranje ili magnetna rezonanca kako bi se bolje razumeli hormonski poremećaji i abnormalnosti endokrinog sistema.
  5. Postavljanje dijagnoze i plan terapije: Na osnovu rezultata testova i fizičkog pregleda, endokrinolog će postaviti dijagnozu i predložiti plan lečenja. Terapija može uključivati lekove, promenu ishrane, vežbanje i druge mere zavisno od vrste i ozbiljnosti poremećaja.

Endokrinološki pregled je važan za osobe sa hormonskim poremećajima kao što su dijabetes, bolesti štitaste žlezde, poremećaji rasta, poremećaji reproduktivnog sistema i druge bolesti koje utiču na ravnotežu hormona u telu. Ovaj pregled omogućava rano otkrivanje i efikasno upravljanje endokrinim poremećajima.

Doktori

Endokrinološki pregled

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 5500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻