New Hospital Logo
deco

EKG

Pedijatrijska kardiologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

EKG (elektrokardiogram)

je dijagnostički test koji se koristi za praćenje električne aktivnosti srca. Ovaj test pomaže lekarima da procene ritam i funkciju srca, identifikuju srčane probleme i bolesti, i donesu dijagnozu ili pratili promene tokom vremena. Evo kako se izvodi EKG:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent se obično skida do pojasa i preporučuje se da leži mirno na stolu za pregled. Neki delovi kože mogu biti očišćeni kako bi se poboljšao kontakt elektroda.
  2. Elektrode: Elektrode, koje su male samolepljive podloge sa vodičima, postavljaju se na tačno određene delove tela. Obično se koristi 10 elektroda koje se postavljaju na grudni koš, ruke i noge. Ove elektrode registruju električne signale srca iz različitih uglova.
  3. Snimanje signala: Elektrode su povezane sa EKG aparatom ili računarom koji beleži električne impulse srca tokom vremena. Ovi signali se zatim prikazuju u vidu grafikona na monitoru ili se štampaju na papiru.
  4. Praćenje srčanih impulsa: EKG aparat beleži električne impulse koji se prenose kroz srce tokom srčanog ciklusa. To uključuje P-talas (depolarizacija atrija), QRS kompleks (depolarizacija ventrikula), i T-talas (repolarizacija ventrikula).
  5. Analiza rezultata: Lekar ili tehničar analizira EKG grafikon kako bi procenio ritam srca, brzinu otkucaja srca, prisustvo aritmija, promene u provođenju impulsa i druge parametre. Ovi podaci pomažu u dijagnozi srčanih problema.

EKG je bezbolan i brz test koji pruža važne informacije o zdravlju srca. On se često koristi za dijagnostiku srčanih problema kao što su aritmije, koronarna bolest srca, srčani udar, hipertenzija i druge bolesti srca. EKG može biti deo redovnih medicinskih pregleda, kao i deo dijagnostičkog procesa kada postoje sumnje na srčane probleme.

Doktori

EKG

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 1000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.