New Hospital Logo
deco

Ekcizija ožiljka nakon peksije i rekonstrukcije

Hirurgija dojke

Ekcizija ožiljka nakon peksije i rekonstrukcije

je hirurški postupak kojim se uklanja postojeći ožiljak koji je nastao kao posledica prethodne operacije, u ovom slučaju, peksije (mamoplastika). Nakon uklanjanja ožiljka, hirurg može izvesti rekonstrukciju tkiva kako bi se postigao bolji estetski rezultat.

Evo osnovnih koraka ovog postupka:

  1. Anestezija: Pacijent će biti pod lokalnom ili opštom anestezijom tokom procedure kako bi se obezbedila potpuna bezbolnost i udobnost.
  2. Ekcizija ožiljka: Hirurg će pažljivo izrezati postojeći ožiljak sa preciznošću kako bi se uklonio. Ovaj korak može uključivati izradu pažljivih rezova i postavljanje šavova.
  3. Rekonstrukcija tkiva (opciono): Nakon uklanjanja ožiljka, hirurg može odlučiti da izvrši rekonstrukciju tkiva kako bi se postigao bolji estetski rezultat. To može uključivati primenu tehnika poput tkivnog transfera, transplantacije masti ili primenu kožnih flaps-a kako bi se popunila ili preoblikovala oblast.
  4. Zatvaranje rane: Hirurg će pažljivo kontrolisati ranu kako bi se sprečilo krvarenje i infekcija, a zatim će zatvoriti inciziju šavovima.

Nakon procedure, pacijenti će zahtevati postoperativnu negu i pratnju kako bi se osigurao uspešan oporavak. To može uključivati redovne kontrole kod hirurga, praćenje uputa u vezi sa održavanjem rane i izbegavanjem određenih aktivnosti tokom perioda oporavka.

Važno je napomenuti da će rezultati ovakve procedure zavisiti od mnogo faktora, uključujući kvalitet kože, stanje tkiva, i samog postupka peksije i prethodne operacije. Pacijenti treba da imaju realna očekivanja u vezi sa krajnjim estetskim rezultatom.

Kao i kod svake hirurške procedure, konsultacija sa iskusnim hirurgom je ključna kako bi se razmotrile sve opcije i rizici pre donošenja odluke o eksciziji ožiljka i rekonstrukciji.

Doktori

Ekcizija ožiljka nakon peksije i rekonstrukcije

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 180.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻